BIHKOŠARKA

Nedinić: Bratski smo izgurali sezonu, novi trener i dva igrača za elitu

Poslije 11 godina Košarkaški klub Derventa vraća se u Prvu ligu Republike Srpske.

Pravo nastupa stekli su osvajanjem drugog mjesta u mini-ligi, iza Olimpa, iako su sa timom iz Šekovića imali isti broj pobjeda i poraza, ali slabiju međusobnu koš razliku. Takmičenje su završili sa 23 pobjede i tri poraza, a nikada ranije nisu odigrali 26 utakmica u sezoni.

– Prezadovoljni smo što smo se nakon 11-godišnjeg posta vratili u Prvu ligu Republike Srpske. Igraćemo u prvoligaškom društvu, to je sigurno, i imamo podršku gradonačelnika, dok smo u pregovorima sa firmom koja bi trebalo da nam bude generalni sponzor, a nadam se da će biti još mnogo manjih sponzora. Dvorana ispunjava uslove, tako da se ne brinemo s te strane. Hvala svima na izuzetnom zalaganju tokom sezone koju smo bratski izgurali – istakao je trener-igrač Nikola Nedinić.

On je imao dvostruku ulogu u timu, a iduće sezone bi trebalo da bude samo igrač, te je uprava u potrazi za kormilarom.

– Vedran Kandić bio je trener početkom prošle sezone, da bih nakon njegovog odlaska ja preuzeo brigu o timu, a sada bih da se malo rasteretim. Sada tražimo rješenje na klupi i trebalo bi da to bude neko iz Srbije, mada nije isključeno ni da Petar Stupar bude trener, koji je u klubu 15 posljednjih godina, ali ne žurimo previše. Uz to, želja nam je da zadržimo postojeći igrački kadar, koji bismo pojačali sa dva mlađa igrača koja su već nastupala u Ligi BiH, jer je teško da dovedemo nekog iskusnijeg – rekao je Nedinić.

Drugo mjesto u mini-ligi izborili su u konkurenciji Olimpa (Šekovići), Plive (Šipovo), Hantersa (Prijedor) i Gacka.

– Bili smo šampioni ligaškog dijela Druge lige u grupi centar, a poslije toga zauzeli smo drugo mjesto, što je bilo dovoljno za povratak u Prvu ligu. Utakmice posljednja dva kola bile su izuzetno teške, kada je trebalo da potvrdimo naš nastup. Prvo smo trojkom u posljednjim sekundama slavili u Šipovu, da bismo zatim nadigrali Gacko u gostima, kada smo ubacili najveći broj poena u ovoj sezoni za veliko slavlje – naglasio je Nedinić

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Bersa pistols
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button