BIHKOŠARKA

“Mudre glave” KS BiH pokušaće da ubijede Bosnića da se predomisli, a ako ne uspiju…

Iako je selektor košarkaša BiH Vedran Bosnić prije desetak dana saopštio da odlazi sa te funkcije zbog dijela neisplaćenih zarada, ali i miješanja pojedinaca u njegov posao, članovi UO KS BiH danas su naveli da nisu bili upoznati sa problemima koje je imao i dali sebi rok do veleras da ga ubijede da se predomisli?!

Saopštenje KS BiH prenosimo u cjelosti:

– U svjetlu aktuelnih dešavanja u vezi ostavke selektora muške reprezentacije BiH, Upravni odbor KS BiH osjeća obavezu podijeliti precizne informacije sa javnosti. Ostavka Vedrana Bosnića za UO KSBiH svakako predstavlja iznenađenje, jer nismo bili upoznati s bilo kakvim problemima koje je u medijima selektor iznio i to nakon što je već donio odluku o povlačenju s funkcije šefa stručnog štaba. Više članova Upravnog odbora zatim je kontaktiralo selektora kako bismo saznali razloge njegove odluke te ga privolili na ostanak. Smatramo da je u ovom trenutku ostavka najlošije rješenje za KSBiH, kao i za samu seniorsku reprezentaciju. Takođe, s obzirom da je u ponedjeljak krajnji rok prijave igrača i trenera Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA), probaćemo danas do kraja dana stupiti u kontakt sa selektorom Bosnićem da završi započeti kvalifikacioni ciklus za odlazak na Svjetsko prvenstvo u sljedeće dvije utakmice, jer je to najbolje rješenje za KS BiH i reprezentaciju. Ukoliko ipak ne uspijemo, UO će naći trenersko rješenje za predstojeće utakmice. U tom slučaju, Vedranu Bosniću se želimo zahvaliti na dosadašnjem radu, angažmanu i uspjehu te mu želimo svu sreću u nastavku njegove trenerske karijere.

Neki bi rekli onu čuvenu “Gdje prestaje logika počinje Bosna” koja se nažalost može primjeniti svakodnavno u svim segmentima života. Da li će “mudre glave” uspjeti ostaje da se vidi, a isto tako biće zanimljivo vidjeti ako ne uspiju kakvo rješenje će pronaći u pet do 12.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: HoyleCohen
  2. Povratni ping: Parasol kopen
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button