BIHKOŠARKA

KS BiH imenovao Bosnićevog nasljednika

Adis Bećiragić imenovan je za novog selektora košarkaške reprezentacije BiH, pošto su propali svi pokušaji odgovornih u KS BiH da ubijede Vedrana Bosnića da nastavi započeti posao.

Bećiragić je dan prije 52. rođendana imenovan za Bosnićevog nasljednika , a prvi zadatak će mu biti plasman u drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Reprezentaciju BiH 1. i 4. jula očekuju veoma važne utakmice protiv Češke i Bugarske. Za plasman dalje treba im jedna pobjeda, a u nekim kombinacijama, mogu proći čak i u slučaju dva minimalna poraza.

Bećiragić je nakon završetka karijere 2000. godine počeo raditi u omladinskim selekcijama Ulkera. Većinu trenerske karijere je gradio u Turskoj, a 2020. je vodio kosovsku Peju i reprezentaciju Iraka.

Pored rada u brojnim turskim klubovima, poseban period u njegovom životu je saradnja s Bogdanom Tanjevićem kojem je šest godina bio asistent u reprezentaciji Turske.

– Prije svega, moram naglasiti kako mi je jako žao zbog posljednjih dešavanja u vezi sa ostavkom Vedrana Bosnića. Zvao sam ga prije pet dana i zamolio da još jednom razmotri svoju odluku, zaista sam vjerovao svim srcem da će na kraju ipak ostati. On je taj koji je trebao završiti posao koji je tako sjajno radio. Na sastanku sa članovima Upravnog odbora KS BiH pristao sam preuzeti funkciju selektora imajući u vidu nezahvalan trenutak u kojem se sve ovo dešava. Sve znam, biće teško, ali koji sam izbor imao? Da kažem ne i reprezentaciju svoje zemlje gurnem u još veće probleme – poručio je Bećiragić.

Bećiragić je istakao kako ga očekuje mnogo posla, a u radu će mu pomoći nekadašnji saigrač iz reprezentacije Gordan Firić.

– Malo je vremena do naredne dvije utakmice kvalifikacija za SP, a jako puno posla. Zamolio bih javnost da nastavi pružati podršku našim sjajnim momcima, svi zajedno ćemo dati maksimum u periodu koji je pred nama  – poručio je Bećiragić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: pennsylvania mushrooms
  2. Povratni ping: 다시보기
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button