TENIS

“Moram da budem strpljiv” Nadal (nije) donio odluku o Vimbldonu

Španski teniser Rafael Nadal je izjavio da će pokušati da igra na ovogodišnjem Vimbldonu.

Nadal je na vanrednoj konferenciji za medije održanoj u petak na Majorki rekao “da mu je namjera da pokuša” da zaigra na Vimbldonu i da će u London otputovati u ponedjeljak.

Nadalovo učešće na trećem Grend slemu sezone bilo je pod znakom pitanja zbog povrede stopala, ali se Rafa brzo oporavio poslije osvajanja Rolan Garosa i nedugo zatim počeo da trenira na travi.

Tridesetšestogodišnji Španac prošle godine nije učestvovao u Londonu, na turniru na kojem ima dvije pobjede iz dvije titule iz 16 pokušaja.

Vimbldon je osvajao 2008. i 2010. godine, a najskorije je igrao polufinale 2019. I pored toga, ne misli da će to što nije igrao na travi tri godine biti preveliki problem.

– Moram da budem strpljiv. Svaki dan napredujem po malo. Imam još nedjelju dana treninga ovdje. Nadam se da će mi to pomoći da budem kompetetivan na Vimbldonu. Na travi nema mnogo logike. Na toj podlozi se dešavaju najnelogičnije stvari – izjavio je Rafa.

“Bik sa Majorke” će najvjerovatnije nastaviti put ka “kalendarskom slemu”, odnosno titulu na sva četiri Slema u jednoj godini, pošto je prethodno osvojio Australijan open i Rolan Garos.

Španac je dodao da neće igrati nijedan turnir do početka Vimbldona, ali će nastupiti na egzibicionom takmičenju u Hurlinghemu. Plan mu je da poslije VImbldona ode na odmor, a onda nastupi u Kanadi i na US openu.

Vimbldon počinje 27. juna, a titulu brani Novak Đoković.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button