BIHKOŠARKA

PROMO ZA NAJVEĆU SCENU: Eman Šertović broji ponude, najbliži Hrvatskoj!

Košarkaši koji nemaju reprezentativne obaveze, ovaj period godine uglavnom koriste za odmor i punjenje baterija za predstojeću sezonu. Ne svi. Jedan od izuzetaka je i Eman Šertović, dojučerašnji lider premijerligaškog sastava ekipe Promo iz Donjeg Vakufa.

22-godišnji bek iz Bosanske Krupe ovih dana broji ponude i “važe” na koju će stranu, ali i vrijedno trenira u Novom Gradu pod nadzorom Dejana Kukavice, trenera ekipe Sloboda 73, čiji je Šertović bio član u prvom dijelu sezone.

– Ovo ljeto ću iskoristiti da radim individualno, da spreman uđem u novu sezonu. Sa trenerom Dejanom imam odličan odnos, dugo se znamo i on tačno zna na čemu treba da radim, odnosno šta da popravim u igri. Nadam se da će ove, da ih tako nazovem “pripreme za pripreme” za predstojeću sezonu dati efekta kad krenu utakmice. Za 15, 20 dana bi sve trebalo biti sve poznato što se tiče nastavka karijere. Najbliži sam jednom klubu iz najjače lige Hrvatske, otkriva Šertović.

Šertović već mjesec dana trenira u Novom Gradu, a Dejan Kukavica je pun hvale za svog nekadašnjeg igrača.

– Eman je sjajan momak, vrijedan, radan. Puno nam je pomogao u prvom dijelu sezone. Kada je stigla ponuda da ode u Promo, naravno da mu nismo pravili problem. On uvijek rado dolazi kod nas u Novi Grad, o čemu govori i ovaj individualni rad od mjesec dana, koliko smo nas dvojica gotovo svaki dan na terenu, rekao je Kukavica.

Eman Šertović je nekadašnji U16 reprezentativac BiH, a pet godina je bio u SAD. Tri godine u srednjoj školi Bela Vista, te dvije godine na koledžu Tenesi.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button