GRAND SLAMTENIS

Đoković: Volio bih da osvojim trofej na Vimbldonu

Srpski teniser Novak Đoković govorio je o očekivanjima pred Vimbldon, kao i trenutnoj situaciji kada je US open u pitanju. Najpre se fokusirao na londonski Grend slem, istaknuvši da bi volio da nastavi niz koji je trenutno tri uzastopne titule.

– Za sada je sve dobro. Nisam imao uvertire pred Vimbldon, ali i u prošlosti sam imao uspjehe na ovom turniru bez da sam prethodno igrao na zvaničnim mečevima. Imao sam samo egzibiciju prije neki dan u Hurlingemu. Kao što sam rekao, tokom godina sam imao uspjeha u brzom adaptiranju na podlogu tako da ne znam zašto to ne bi bio ponovo slučaj. Drago mi je što sam ponovo ovdje, na turniru o kom sam sanjao tokom djetinjstva. Prelijepe uspomene sa prethodna tri nastupa na Vimbldonu, nadam se da mogu da nastavim taj niz, rekao je Đoković.

Vimbldon bi mogao da bude posljednja prilika za Đokovića da ove godine osvoji neki od Grend slem turnira.

– Kako stvari trenutno stoje nije mi dozvoljeno da uđem u SAD. Svjestan sam toga i to je dodatna motivacija da se ovdje dobro pokažem. Nadam se da ću moći da odigram dobar turnir kao i prethodna tri puta. Poslije toga moram sačekati i vidjeti. Volio bih da odem tamo, ali to trenutno nije moguće. Ne postoji mnogo stvari koje mogu da uradim, to je na tamošnjoj vladi. Da li će dozvoliti nevakcinisanim da uđu u zemlju, izjavio je srpski teniser.

Samo trojica tenisera je u Open eri osvajalo Vimbldon najmanje četiri puta u nizu.

– Volio bih da budem u poziciji da se borim za još jedan trofej. Zapravo, jesam u poziciji, ali bih radije da dođem do posljednjeg meča i budem u prilici da napravim istoriju na turniru, kao što sam rekao, o kom sam maštao kao sedmogodišnjak. Kada je Pit Sampras osvojio Vimbldon to je bio prvi teniski meč koji sam ikada vidio na televiziji. Tako da naravno da postoje mnoge veze sa ovim turnirom. Pit ga je osvojio sedam puta ako se ne varam, zaklljučio je Đoković.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: have a peek here
Back to top button