BIHKOŠARKA

Pola tima “lavica” na pripremama reprezentacija!

Nakon sestara Sare i Milice Đokić, koje su dobile poziv za pripreme kadetske, odnosno juniorske reprezentacije Srbije, te Valentine Došić, koja je na pripremama kadetske reprezentacije BiH, pozive za reprezentativne pripreme BiH u juniorskom uzrastu dobile su još dvije košarkašice Lavova iz Brčkog i jedna koja je ponikla u ovom klubu.

Jelena Lazarević (2004), Tamara Šarenac (2005) i Amila Smajić (2005) dobile su selektora Dragane Svitlica za pripreme U18 juniorske reprezentacije BiH pred Evropsko prvenstvo A divizije, koje se od 6. do 14. avgusta održava u Grčkoj.

– Jelena Lazarević i Tamara Šarenac su kao standardane članice kluba, ove sezone sa seniorskom selekcijom osvojile četvrto mjesto u Premijer ligi i izborile učešće u WABA ligi. Smajićeva od prethodne sezone, sa velikim uspjehom nastupa u Italiji, gdje je u upravo završenoj sezoni osvojila regionalnu titulu U17 šampiona regije Kampanija sa klubom Polisportivo. Ona je prve košarkaške korake napravila u Lavovima i prošla sve omladinske selekcije kluba,  a bila je i dio šampionskog tima koji je osvojio Prvu ligu Republike Srpske.

– Ovo je veliko priznanje za naš klub, koji je već postao prepoznatljiv po izuzetno kvalitetnom radu sa omladinskim selekcijama, a ujedno i velika obaveza za sve u KK Lavovi da i dalje nastavimo stazama uspjeha i da još veći broj djevojčica i dječaka budu okosnice reprezentativnih selekcija – istakao je trener „lavica“ Aleksandar Bližnjaković.

Prepreme juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine počinju 10. jula na Vlašiću, a  protivnici u grupi D Evropskog prvenstva A divizije biće selekcije Francuske, Njemačke i Izraela.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button