ATPGRAND SLAMTENIS

Zato je najveći: Nole se podigao iz provalije i očitao bukvicu Sineru za polufinale Vimbldona!

Uh kakav meč i kakav preokret. Novak Đoković po ko zna koji put vratio se sa ivice provalije i stigao na dva koraka do osvajanja Vimbldona pošto je u četvrtfinalu savladao Janika Sinera sa 3:2 (5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2).

Potpuno je nevjerovatno iz kakve situacije se izvukao srpski as. Mladi Italijan imao je sve, igru, samopouzdanje, govor tijela… Ali, sa druge strane mreže bio je vjerovatno najveći svih vremena.

Nakon što je Siner dobio dva seta, izgledalo je da se Đoković ne može vratiti. Ipak, kao da se probudio na početku trećeg, na nesreću Italijana, a sreću armije navijača branioca titule u Londonu, počeo je jedan od top pet preokreta u njegovoj karijeri.

Sineru su drastično opali procenti servisa što je smanjilo mogućnost da bude agresivan, a Nole je bivao sve sigurniji. Na kraju je izgledalo kao da je rivalu dao dva seta „fore“ kako bi istestirao svoje mogućnosti. A one su nevjerovatne, pokazao je to bezbroj puta do sada. Rival u polufinalnu biće mu pobjednik duela David Gofan – Kameron Nori koji igraju u ovim trenucima.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button