BIHRUKOMET

Magoda za SNM: Ispričana priča oko novog saveza, ne možemo da pobjegnemo od dugova!

Novoizabrani predsjednik Rukometnog saveza BiH Kenan Magoda ne ostavlja mogućnost “bježanja” od dugova koji su nastali prije šest, osam, deset ili vipe godina , podvlačeći da je priča o novom RS BiH koji je osnovan 2017. godine, ali nikada nije dobio poreski broj, u stvari utopija.

– Činjenica je da je priča o novom savezu ispričana. Matični ili u ovom slučaju poreski broj je jedinstven, možete da mijenjate ime, ali ne i matični broj. To je sistem od koga ne možete da pobjegnete. Na nama je da pronađemo izlaz iz toga jer smo se prihvatili da radimo taj posao. Biće teško, da. Kako ćemo uspjeti? Moramo da napravimo dobru klimu, privučemo što više partnera, institucije moraju ponovo da nam vjeruju. Dugo smo se vrtjeli u krug, a jedino što trebamo da poštujemo je zakon. Kada bih vratili 50 odsto dugova koje će utvrditi revizorska kuća bio bih prezadovoljan jer bismo na taj način stvorili uslove nasljednicima da završe posao i stabilizuju ovaj sport – rekao je Magoda za SNM.

On je izabran gotovo jednoglasno na skupštini RS BiH 30. septembbra u Sarajevu, a njegovi potpredsjednici su Vladimir Branković i Slobodan Zadro. Istog dana održana je konstitutivna sjednica novog saziva Upravnog odbora, koji će iduću sjednicu imati 12. jula. Do prekosutra, 8. jula, Magoda ima rok da predloži ko će biti genralni sekretar Saveza.

– Problemi su ogromni, dugovanja neutvrđena, a vremena malo. Pa ipak, optimista je jer smatra da rukomet zaslužuje i mora biti na mnogo višem nivou nego što je trenutno. Trebamo da napravimo najbolje uslove za reprezentaciju, a samim tim će rasti i klubovi. Ako mladi ljudi vide da je dobra organizacija, dobra priča, izaći ćemo iz mulja. Moramo da privučemo i partnere, a preduslov za to jeste da mi u Upravnom odboru djelujemo jedinstveno. Moji su Banjaluka, Doboj, Sarajevo, Goražde, Mostar i zaista tako mislim, Ne smijemo da se dijelimo, moramo svi zajedno da radimo da oporavimo daleko najtrofejniji loptaški sport – naglasio je Magoda.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: vigrx
Back to top button