ATPGRAND SLAMTENIS

Srbija, Republika Srpska, Irska, Argentina… Hiljade ljudi dočekalo velikog Noleta! FOTO

Hiljade navijača Novaka Đokovića, ne samo iz Srbije, već i Republike Srpske, pa i drugih zemalja okruženja, a poneki i iz Argentine, Njemačke… okupili su se ispred Staropg dvora i dočekali srpskog asa Novaka Đokovića koji je juče po 7. put osvojio Vimbldon.

U trenutku kada je izašao na terasu Starog Dvora, dočekan je ogromnim ovacijama, a masi navijača slao je poljupce.

Potom je sa horom “Čarolija” otpjevao himnu Bože pravde.

– Bolje vas našao, dobro veče Beograde, dobro veče Srbijo! Ovo su najlepši trenuci u životu definitivno, kada imam taj blagoslov da uz sport kojim se bavim čitav svoj život i gde sam dostigao velike uspehe, a gde sam najzahvalniji i najponosniji na to što mogu da se vratim i prolasvim sa svojim narodom – rekao je Đoković.

Sve je nekako podsjetilo na 2011. godinu kada je Đoković prvi put podigao trofej na Centralnom terenu, a i dan danas sa istim žarom juri trofeje na najvećim takmičenjima.

Tenis-Novak Djokovic Docek Skupstina Wimbledon Beograd, 11.07.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

– Za mene je Novak autentičan sportista, živi autentično… Moj suprug Džonatan misli da je sjajan sportista, moja ćerka ga takođe obožava – rekla je jedna gospođa iz Republike Irske.

Stric Goran Đoković bio je vrlo emotivan.

– Mislim da će Vimbldon biti njegov turnir, ne znam da li će to biti Australijan open, jer nismo sigurni da li će moći opet da učestvuje tamo. Hvala navijačima, pozivam ih da budu zajedno sa nama, kao što su nas ispoštovali kada je bilo problema u Australji, sada je došlo vreme da slavimo – rekao je Goran Đoković.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button