KOŠARKAREGION

Pešić objavio širi spisak igrača za Evrobasket i kvalifikacije za SP

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić objavio je širi spisak kandidata za Evrobasket koji će se u Njemačkoj, Češkoj, Italiji i Gruziji igrati od 1. do 18. septembra. Isti važi i za slijedeće dvije utakmice kvalifikacija za Mundobasket

Na listi se nalaze: Aleksa Avramović, Nemanja Bjelica, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Marko Jagodić Kuridža, Ognjen Jaramaz, Nikola Jokić, Nikola Jović, Nikola Kalinić, Balša Koprivica, Vladimir Lučić, Vanja Marinković, Vasilije Micić, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Aleksej Pokuševski, Filip Petrušev, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Alen Smailagić i Miloš Teodosić.

Kao što je već i bilo jasno, Srbiju na Evropskom prvenstvu neće moći da predstavlja Bogdan Bogdanović. Takođe, na spisku nema ni Bobana Marjanovića, koji je minute u Dalasu dobijao na kašičicu, kao ni novog košarkaša Partizana Danila Anđušića.

Prve zvanične utakmice srpski nacionalni tim će odigrati 25. avgusta protiv Grčke na domaćem terenu, odnosno tri dana kasnije na gostovanju Turskoj. Radi se o uvodnim mečevima druge faze kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2023. U novoformiranoj grupi, Letonija, Belgija i Srbija su se pridružile Turskoj, Velikoj Britaniji i Grčkoj u borbi za jedno od tri mjesta na planetarnom šampionatu.

Nakon toga, srpski nacionalni tim će se takmičiti na Evropskom prvenstvu. Orlovi će šampionat započeti u D grupi u Pragu, a rivali Srbije biće Izrael, Holandija, Finska, Poljska i Češka.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button