KOŠARKAREGION

Zvezda čuva Branka Lazića

Branko Lazić ostaje na mjestu uspjeha, u Crvenoj zvezdi. Šampion Srbije i Jadranske lige dogovorio je sa svojim najdugovječnijim igračem nastavak saradnje na još dvije godine, s tim što će druga sezona biti opciona.

Čovjek koji je u klubu od početka velikog uspona Crvene zvezde u posljednjoj deceniji ostaje sa namjerom da produži trofejni niz koji traje od 2013. godine i prvog osvojenog Kupa Radivoja Koraća. Lazić je sa crveno-bijelima osvojio svih 20 trofeja u ovih 11 godina otkako je klub postavljen na stabilnije temelje.

“Čovjek koji je sinonim za vjernost, istrajnost, uspjehe i čvrstinu Crvene zvezde u posljednjih 11 godina, tako će ostati u crveno bijelom dresu sa novim ugovorom punih 13 sezona, čime će se izjednačiti sa takođe legendama kluba Vladimirom Cvetkovićem i Dragišom Vučinićem. Ispred njih sa 14 sezona u dresu Crvene zvezde ostaje još jedna legenda kluba Slobodan Nikolić. Naš Laza je rekorder kluba u bukvalno svim statističkim parametrima. Godinama jedan od najboljih defanzivaca u Evropi i najbolji u ABA ligi (dva puta biran za najboljeg defanzivca regionalne lige), odigrao je 697 utakmica u crveno bijelom dresu, osvojo je 20 trofeja (6 aba liga, 7 titula prvaka Srbije, 6 kupova Srbije i Superkup ABA lige)odigrao najviše evropskih utakmica čak 233, a sa 3148 poena je trenutno 14. na vječitoj listi strelaca KK Crvena zvezda”, stoji u saopštenju Crvene zvezde.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button