KOŠARKAREGION

ANĐUŠIĆ RAZOČARAN Bilo je mesta za mene…

Košarkaš Partizana Danilo Anđušić ne krije da je iznenađen odlukom selektora reprezentacije Srbije Svetislava Pešića da ga ne uvrsti ni na širi spisak kandidata za predstojeće mečeve kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo i Evropski šampionat.

Trofejni trener je u utorak izdiktirao imena 22 košarkaša, a mnogi su bili iznenađeni izostankom 31-godišnjeg Anđušića, koji je imao sasvim dobru sezonu u dresu Monaka (izuzev završnice franuskog plej-ofa kada je bio van tima).

– Iznenadio sam se kada sam video spisak. Nije mi bilo jasno jer sam imao sezonu kakvu sam imao – ne krije Anđušić u izjavi za Sport Klub.

– Igrao sam u timu koji je učestvovao u plej-ofu Evrolige, ali i zbog partija koje sam pružio u poslednje dve-tri godine. Ne samo za klub, već i za reprezentaciju.

Iskusni bek, koji je prošle sezone u elitnom klupskom takmičenju „Starog kontinenta“ prosječno bilježio 7.8 poena uz 1.3 skoka i 0.9 asistencija, naglašava da je iz medija saznao da se na njega ne računa.

– Dogovor je bio da se čujemo posle prethodnog kvalifikacionog ‘prozora’. Međutim, niko me nije pozvao, sve sam saznao iz medija. Da se razumemo, reprezentacija je za mene uvek bila velika čast i uvek sam bio tu. Po završetku sezone u Monaku, odmah po sletanju iz Liona u tri sata ujutro krenuo sam za Beograd misleći da ću biti deo tima u duelima sa Letonijom i Belgijom. To se nije dogodilo jer, kako mi je objašnjeno, nije bilo dovoljno vremena za trening sa ekipom. Prihvatio sam…

A onda šok – Anđušićevog imena nije bilo među 22 odabrana.

– Realan sam. Uvek sam naporno radio za sve što sam postigao i zbog toga mislim da sam zaslužio mesto na širem spisku. To je moje mišljenje. Ne želim nikoga da napadam i da se provlačim kroz medije. Reprezentaciji Srbije želim samo najbolje. Uopšte nije bitno da li sam ja deo ekipe ili ne, reprezentacija je svetinja. Želim da se momci kući vrate sa zlatom, a ja ću da budem veliki navijač, baš kao što sam bio do sada – dodao je Anđušić, koji je prošlog ljeta bio jedina svjetla tačka u debaklu srpskog tima u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button