KOŠARKANBA

SAVRŠENSTVO “Jokić protiv nas – najimpresivnija partija koju sam ikada vidio” VIDEO

Leri Nens junior, košarkaš Nju Orleans Pelikansa, govorio je o najboljoj utakmici nekog košarkaša na kojoj je lično, igrajući, bio prisutan.

Nens ima 29 godina, kroz karijeru odigrao je 396 utakmica i prisustvovao je brojnim spektakularnim izdanjima, kako saigrača, tako i protivničkih košarkaša.

Ipak, nijedna utakmica nije ostavila toliko jak utisak na njega kao ona iz marta ove godine kada su Pelikansi gostovali Nagetsima.

Priča ide ovako.

– Bio sam prisutan na terenu kada je Džejms Harden postigao 55 poena, takođe i Džamal Marej kada je ubacio 50, promašivši samo četiri šuta. Ipak, najimpresivnije izdanje koje sam ikada vidio na terenu bilo je ove godine. Igrali smo u Denveru i na poluvremenu smo vodili 20. Jokić je igrao onako…“

– Onda je došlo drugo poluvrijeme i mislim da je samo u tom periodu imao 33 poena i 12 skokova. To je bilo najimpresivnije izdanje nekog košarkaša koje sam vidio. Tačka. Najnevjerovatnija utakmica (nekog košarkaš) koju sam u životu vidio.

– Bio sam na terenu kada je Lebron postigao 50 poena, uz tripl-dabl, protiv Voriorsa, ali ova Jokićeva… Niski post, horog, ‘fejd-avejevi‘, pogodio je dvije trojke iz tranzicije, slobodna bacanja… Bila je to najkompletnija košarkaška utakmica… 46 poena, 12 skokova i 11 asistencija – ispričao je Nens junior u podkastu “Road Trippin”.

Utakmica je odigrana sedmog marta, a Jokić je pored 46 poena, 12 skokova i 11 asistencija, imao i tri ukradene lopte, četiri blokade, iz igre je šutirao 16/22 (!!), a sa linije za slobodna bacanja 11/12.

U četvrtoj četvrtini i produžetku postigao je čak 30 poena, i to mu je bio 17. tripl-dabl u sezoni.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button