BIHKOŠARKA

Kondić: Nemam pritisak zbog povratka u Igokeu neću biti onaj sa kraja klupe

Odlazak iz Igokee na pozajmicu u Borac prošle sezone za Kostu Kondića se pokazao kao pun pogodak.

Talentovani kombo bek dobio je priliku da se dokaže u seniorskoj konkurenciji koju je iskoristio u potpunosti što je bilo dovoljno da ga trener Aleksandrovčana Dragan Bajić vrati u svoju ekipu za narednu sezonu. Kondić je bio jedan od najboljih igrača banjalučkog tima i na devet utakmica u ABA 2 ligi prosječno bilježio devet poena, 2,3 asistencije i 1,9 skokova tokom 18 minuta na parketu.

– Za prošlu sezonu mogu samo reći da je bila sjajna. Dobio sam priliku da igram u Drugoj ABA ligi i Ligi BiH, a kada se povrijedio Diante Boldvin dobio sam još više minuta i vjerujem da sam opravdao povjerenje trenera. Generalno gledajući zadovoljan sam svojim učinkom mada uvijek može bolje i vjerujem da ću i u novoj sezoni napraviti iskorak. Borac je imao dobru sezonu, možda i bolju nego što smo svi očekivali. Izborili smo završnicu takmičenja u Drugoj ABA ligi kao i Ligu za prvaka BiH. Ipak, za mene je kraj sezone bio užasan, jer sam povrijedio šaku pa nisam igrao što je ostavilo gorak ukus i pokvarilo ukupan utisak – istakao je Kondić.

Povreda metakarpalne kosti na sreću je prošlost. Momak koji je tokom prošle sezone imao nekoliko atraktivnih zakucavanja nije imao psihološku blokadu kada se vratio na parket.

– To je već sada iza mene. Krenuo sam da treniram i polako se spremam za novu sezonu. Nisam imao strah ni kada sam zakucao, jer to je najlakše (smijeh). Čim sam krenuo da treniram odmah sam se oslobodio treme pa sam zakucao. Inače, ranije nisam mnogo praktikovao da zakucavam, ali se onda to otvorilo na utakmici sa Heliosom. Jednostavno, javila se neka želja jer sam vidio da mogu pa sam samo nastavio da zakucavam –  naglasio je Kondić.

Povratak u tabor Igokee shvata kao logičan niz događaja i neće mu biti teško da se uklopi u sistem rada trenera Bajića sa kojim je već ranije sarađivao.

– To je to. Definitivno sam u Igokei iduće sezone i plan je da budem drugi plejmejker što mi otvara priliku da dobijem nekih 15 minuta po utakmici. Ko će biti prvi plej još nije poznato nakon odlaska Džejmsa Robinsona. Drago mi je što sam dobio povjerenje trenera i uprave da se vratim i maksimalno ću se posvetiti radu da opravdam njihova, ali i svoja očekivanja. Nemam pritisak, osim onog takmičarskog, jer sam već bio u ekipi mada će to sada biti u malo drugačijem svjetlu jer neću biti onaj s kraja klupe već neko ko dobija mnogo više prilika. Uz to čeka nas i Liga šampiona što je veliki izazov za svakog igrača – zaključio je Kondić.

Boldvin u Zadru

Redove Borca napustio je Dainte Boldvin koji će iduće sezone nastupati za Zadar. Amerikanac koji igra na poziciji plejmejkera jednu sezonu je nosio je dres banjalučkog tima i na 15 utakmica Druge ABA lige prosječno bilježio 15,5 poena i 6,1 asistenciju. (Glas Srpske)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Dnabet.com
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button