KOŠARKANBA

TRLJAJU RUKE; NBA nikad nije zarađivala ovoliko novca

Prema nedavno objavljenim informacijama NBA, najjača svjetska košarkaška liga, ne nalazi se u nimalo lošoj poziciji finansijski. Poslije sezone 2021/2022. liga ima prihode od preko 10 milijardi dolara, od čega je 8,9 u vezi sa košarkom.

U obje kategorije u pitanju je istorijski rekord NBA.

– Rezultati su me iznenadili u određenoj mjeri. Ovo je prevazišlo naša predviđanja, projekcije o tome kuda naša firma ide. Mislim da smo napravili hvale vrijedan rezultat, pogotovo imajući u vidu šta se sve dogodilo u posljednje dvije i po godine – izjavio je 60-godišnji komesar lige Adam Silver za Asošijejted pres.

Silver je mislio na pandemiju kovida kao otežavajuću okolnost zbog koje su otkazivane i odlagane mnoge utakmice, a prisustvo navijača u halama kao mjera borbe protiv širenja zaraze doprinijelo je smanjenju prihoda.

Aktuelni kolektivni ugovor između vlasnika NBA timova i igrača na snazi je do ljeta 2024. godine, a usljed porasta prihoda za očekivati je da tog ljeta naglo poraste i seleri kep, pa to možda bude diktiralo neke zanimljive transfere u NBA.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button