ODBOJKA

BRONZA Odbojkašice Srbije održale čas odbojke Turkinjama, Lozo i Buša briljirale, Santareli se bacao

Odbojkašice Srbije osvojile su bronzanu medalju u Ligi nacija, pošto su danas u “malom finalu” savladale Tursku sa 3:0 (27:25, 25:17, 26:24).

Nakon jučerašnjeg poraza od Brazilki djevojke Danijelea Santarelija uspjele su da se oporave i odigraju sjajan meč protiv domačina završnog turnira. Neizvjesno je bilo samo u prvom setu u kome su iskoristile četvrtu set loptu, dok su u preostala dva dijela igre u ranoj fazi setova sticale osjetniju prednost. Napad je funkcionisao gotovo savršeno, prijem takođe, a ključ pobjede je i zaustavljanje najbolje turske igračice Erbar Karakurt.

Kada su “gracije” sredinom trećeg seta osvojile jedan dug poen i to iz gotovo izgubljene situacije, Santareli se bacio kraj linije svjestan da koliko je to važno jer su Turkinje osjetile da se mogu vratiti u meč. Ipak, Srbija je ostala smirena i održala im čas odbojke gledajući kompletan meč.

Sara Lozo je bila vrlo raspoložena sa 19 poena, a najbolje ju je pratila Bjanka Buša sa 14, ali su sve djevojke odigrale vrlo kvalitetnu utakmicu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button