KOŠARKAREGION

GOTOVO Papapetru zvanično Partizanov!

Ono pšto je prethodnih dana najavljivano, sada je i zvanično – Janis Papapetru novi je košarkaš Partizana, potvrdili su „crno-bijeli“ na zvaničnom sajtu.

Nisu naveli na koji je vremenski period oročena saradnja, mada to ne mijenja utisak o pozitivnim vijestima za navijače ovog ljeta. Pogotovo ako se zna da su prethodno angažovani Danilo Anđušić, Dante Egzum i Džejms Naneli. U međuvremenu se na dodatnu vjernost u trajanju od godinu dana obavezao francuski centar Matijas Lesor.

Papapetru u Humsku dolazi sa oreolom pobjednika. Ima 28 godina i do skora je bio kapiten Panatinaikosa. Iz ugovora je „izašao“ tako što su mu „zeleni“ dali „čiste“ papire, u zamjenu da oprost dugova u vrijednosti od 300.00 evra. Na taj način je uklonjena izlazna klauzua postavljena na 400.000 evra, pa je Janis angažovan bez plaćanja obeštećenja.

U karijeri je po dva puta osvajao šampionske titule sa Panatinaikosom, ali i prethodnim klubom, Olimpijakosom, a u Evorligi je igrao devet sezona i baš u jubilarnoj desetoj se očekuje da bude jedan od oslonaca renoviranog Partizana.

Naročito ako se zna da je u prethodnom ciklusu prosječno bilježio 12 poena, uz 3,2 skoka u najjačem evropskom klupskom takmičenju.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button