KOŠARKANBA

Slavni univerzitet zove Stojakovićevog sina

Andrej Stojaković, sin Predraga Stojakovića, dobio je ponudu prestižnog američkog koledža Djuk u kojem su stasale brojne NBA zvijezde, kao što su Kajri Irving, Džejson Tejtum, Zajon Vilijamson, Grent Hil, Džej Vilijams…

Stojaković je nedavno napunio 18 godina, igra na poziciji krila kao i njegov otac, visok je 201 centimetar i mnogi mu prognoziraju obećavajuću karijeru.

– Svaki put kada igram moram da pokažem da mogu mnogo više. Dokazaću da mogu da uspem i budem Andrej, a ne Peđin sin – rekao je jednom prilikom Stojaković junior.

Andreja, baš kao i Peđu, krasi “meka ruka” koju ističu kao njegov najveći košarkaški kvalitet. Mlađi Stojaković je trenutno pozicioniran na 63. mjestu za NBA draft 2023. godine od strane sajta “Rivals”, dok ga “ESPN” i “247sports” stavljaju na 103. poziciju.

U srednjoj školi imao je prosjek od 25,3 poena, 9,3 skoka i 1,4 ukradenih lopti po meču. Šutirao je 49 odsto iz igre, od čega 40 odsto za tri, a 80 odsto sa linije za slobodna bacanja.

– Vidim se be više kao ol-araund igrača, ali, ako sam iskren, dosta moje igre potiče od njega (Peđe) i rada sa njim. Sve te sitne stvari za koje mi je rekao da su bitne rade posao tokom utakmica, tako da ću se držati toga – kazao je Andrej.

Njegov otac Peđa je NBA šampion sa Dalas Maveriksima, a najbolju godinu u karijeri je imao sezone 2003/04. sa Sakramentom, kada je prosječno bilježio 24,2 poena, pet skokova, dvije asistencije i 1,2 ukradene lopte po utakmici.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button