BIHKOŠARKA

Završen sedmi Basketball Camp Novi Grad 2022 (FOTO)

U Novom Gradu je stavljena tačka na sedmi po redu Basketball Camp Novi Grad 2022, koji je održan u organizaciji KK Sloboda 73.

Preko 150 djevojčica i dječaka iz Novog Grada, Prijedora, Kozarske Dubice, Kostajnice, Banja Luke, Sanskog Mosta, Bosanske Krupe, Kotor Varoši, Velike Kladuše i inostranstva upijali su znanje od renomiranih trenerskih imena. Sa djecom su radili Nenad Ćuk iz OKK Sloboda Tuzla, zatim Siniša Šolaja, trener prijedorskih Hantersa, te Aleksandar Dragičević, dugogodišnji trener mlađih kategorija beogradskog Partizana, ali i Slađan Ivić šef struke niškog Studenta, inače trener sa dugogodišnjim iskustvom u ženskim i muškim klubovima, koji je nekad vodio košarkašice beogradskog Partizana.

dav

Promoteri kampa bili su bivši reprezentativac BiH i igrač vršačkog Hemofarma, sarajevske Bosne i drugih klubova, Saša Vasiljević, te premijerligaški igrači Eman Šertović i David Maran, ali i Ivona Krakić, nekadašnja košarkašica novogradske Slobode.

Svi oni, ali i gosti kampa, bivša košarkašica banjalučkog Mladog Krajišnika Anđela Kremenović, prošle sezone igrač novogradske Slobode 73, Uroš Podrumac, te nekadašnji hrvatski, odnosno jugoslovenski reprezentativci Davor Marcelić i Jasenka Marohnić podijelili su klincima iskustva iz svojih karijera, ali i sa sličnih kampova na kojima su učestvovali.

Za najperspektivnijeg učesnika kampa izabran je Vukašin Paunović, dok je najperspektivnija košarkašica Anja Sofilj.

Učesnici kampa i treneri nisu krili zadovoljstvo urađenim u ova četiri dana. Svi su izrazili želju da se na istom mjestu vide i dogodine.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button