KOŠARKAREGION

Mega dovela hrvatskog mega talenta

Jedan od talentovanijih košarkaša regije Danko Branković sljedeću sezonu će provesti na pozajmici u Mega Basketu iz Bajerna, potvrdio je njemački klub.

Dvadesetdvogodišnji centar nedavno se iz Cibone preselio u redove bavarskog giganta, ali je stručni štab Bajerna predvođen trenerom Andreom Trinkijerijem procijenio da je za Brankovića najbolje da još sezonu provede u ABA ligi.

Beogradski klub je mnogim mladim igračima bio odskočna daska u karijeri, pa otuda ne čudi odluka Bavaraca da Brankovića pošalju baš u srpsku prestonicu.

Hrvatski košarkaš je prošle sezone u dresu Cibone odigrao 26 mečeva u regionalnom takmičenju i prosječno je bilježio 9,9 poena, 5 skokova, 0,6 asistencija i 1,1 blokadu.

Interesantno je da dres Mege nosi još jedan igrač Bajerna, 21-godišnji Hrvat Matej Rudan, koji je i prošle sezone bio u sprskom klubu.

Megu će u sezoni 2022/23 sa klupe predvoditi doskorašnji pomoćnik Dragana Bajića u Igokei, Marko Barać koji je naslijedio Vladu Jovanovića, novog trenera podgoričke Budućnosti.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: Buy Guns online
  2. Povratni ping: Mushroom Golden Teacher
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button