KOŠARKAREGION

Koprivica: Daću sve od sebe za Partizan i Srbiju

Košarkaš Partizana i reprezentacije Srbije Balša Koprivica imao je radno ljeto jer je dva mjeseca proveo u Ljetnjoj NBA ligi.

Velika nada i buduća uzdanica srpske košarke ukalkulisao je u kalendar odlazak “preko bare” kako bi spojio lijepo i korisno. Otišao je da brusi formu za nastupajuće izazove u dresu seniorskog nacionalnog tima i Partizana, ali i da stiče iskustvo u predvorju najjače lige na svijetu.

A po povratku iz SAD Koprivica je, kao zapeta puška, otpočeo reprezentativne pripreme sa kolegama sa šireg spiska.

– Protekla dva meseca u Americi su bila baš korisna. Otišao sam sa ciljem i planom da osetim tu sredinu i atmosferu, da vidim gde sam i koliko mogu. Svakako da mi je boravak tamo značajan za dalji razvoj kao igrača. U principu, američko podneblje mi je dobro poznato, jer sam tamo odrastao i igrao na koledžu na Floridi, ali NBA liga je nešto sasvim drugo – objašnjava Balša Koprivica ua “Sport klub”.

Ljetnja NBA liga je značajan stepenik, na korak do najkvalitetnijeg planetarnog klupskog takmičenja.

– Zadovoljan sam kako je sve proteklo, trudio sam se da iskoristim minutažu koju sam dobio, trenirao sam punom parom da izvučem maksimalnu korist, kako bih napredovao i što spremniji dočekao sve obaveze koje me očekuju u nastavku ovog leta. Trudim se da unapredim igru, da steknem nova znanja. Sistem rada i igranja u NBA je drugačiji u odnosu na našu košarku, ali svakako, vredno iskustvo – rekao je.

Pred ovim sjajnim momkom i veoma perspektivnim košarkašem je, bez sumnje, blistava budućnost. A kada je riječ o Partizanu, ove sezone ima motiv više, igranje u Evroligi…

– Svi znamo kakvo je to takmičenje i koji je to magnet i za igrače i za publiku. Evroliga je baš veliki izazov. Sve me to veoma motiviše, jedva čekam da počne. Dobro znam kakva je evroligaška atmosfera, koju stvaraju navijači Partizana, oni daju krila igračima.

Koprivica je u dresu juniorske reprezentacije osvojio zlatnu medalju na EP 2017. godine, u međuvremenu je debitovao i za seniore, a sada ga očekuje novo dokazivanje u nacionalnoj A selekciji.

– Već sam bio u nekoliko akcija reprezentacije, u „prozorima“, igrao sam u februaru meč kvalifikacija za SP protiv Slovačke. Videću sada dokle ću da doguram. Daću sve od sebe da ovog leta što duže ostanem u sastavu reprezentacije. Veliki izazovi su pred reprezentacijom, preostali kvalifikacioni mečevi za SP i predstojeće EP. Nadam se uspesima – zaključio je Koprivica.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: 코인선물
  2. Povratni ping: briansclub
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button