BIHRUKOMET

Tuzlaci ne kriju: Idemo po titulu, nadamo se da ćemo slaviti u maju

Rukometaši Slobode počeli su pripreme za novu sezonu, a trener Siniša Markota i klupsko rukovodstvo su bez okolišanja poručili šta je cilj.

Tuzlaci su minule sezone bili najozbiljniji rival šampionu Borcu, a predstojeće žele da ga svrgnu sa trona. U skladu s tim, osnažili su igrački kadar dovođenjem Harisa Buljine, Ede Mehinagića, Ante Dragičevića i Benjamina Čičkušića.

– Cilj je osvajanje titule i to je razlog zašto sam produžio saradnju sa Slobodom. Sa svoje strane učiniću sve da igrači daju maksimum. Hoće li to biti dovoljno, znaćemo krajem mjeseca 2023. godine. Doveli smo četiri igrača i nadam se da smo pogodili sa odabirom i da će oni uz prošlogodišnji roster doprinijeti tome da se u maju veselimo – rekao je hrvatski stručnjak Siniša Markota sa čijim se dolaskom poklopila serija sjajnih rezultata Tuzlaka.

Direktor kluba Mirza Bulić naglasio je da uprava kluba nije odmarala prethodna dva mjeseca i da rukometaši imaju sve uslove za rad. Dodao je i da očekuje iskorak u evropskim okvirima u okviru EHF evropskog kupa.

Kapiten Emir Suhonjić je rekao da su igrači ozbiljno shvatili ovosezonski zadatak.

– Dovoljno smo sazreli kroz ovaj projekat koji traje već četiri sezone i nadam se da je stigla godina u kojoj ćemo vratiti titulu prvaka u Tuzlu. Nadam se da smo pogodili sa pojačanjima i zasigurno će nam pomoći u pohodu ka šampionskom tronu. Nastojaćemo da u narednom periodu izgradimo hemiju koja krasi šampione, a bez hemije nema velikih rezultata – rekao je Suhonjić.

Tuzlaci će kompletne pripreme obaviti kod kuće, a prvi kontrolni susret odigraće 17. avgusta protiv Osijeka.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 다시보기
Back to top button