EVROPAKOŠARKA

BRAZDEIKIS SAMOUVJEREN Litvaniju mnogo potcjenjuju, idemo na zlato

Bek reprezentacije Litvanije Ignas Brazdeikis vjeruje da njegov tim može da ostvari zapažen rezultat na Evrobasketu, od 1. do 18. septembra.

– Oduvijek sam sanjao da igram za Litvaniju i osjećaj je divan što sam konačno tu – kaže 23-godišnjak, koji je odrastao u Kanadi i koji je ponovo dobio litvansko državljanstvo prije godinu dana.

– Dok sam odrastao, uvijek sam gledao utakmice reprezentacije. Porodica i prijatelji bi se okupili i gledali bismo velika takmičenja.

Litvanija je na evropskim šampionatima dosad osvojila sedam medalja, a Brazdeikis je uvjeren da ovog ljeta može da se osvoji i osma.

– Želimo da napravimo ršum na Evrobaksetu. Mislim da smo jedan od najpotcjenjenijih timova. Imamo sve da osvojimo zlato – igrače, talenat, trenere.

U prvoj utakmici grupe će Litvanija igrati sa Slovenijom 1. septembra.

– Biće to moja prva velika utakmica u FIBA takmičenjima. Uzbuđen sam, nikada nisam bježao od takvih trenutaka. Bićemo spremni.

Brazdeikis je bio 47. pik na draftu 2019. godine, a otad je na relaciji NBA-Dži liga. Ukupno je odigrao 64 NBA utakmice, a ovog ljeta potpisao je za Žalgiris.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button