OSTALI SPORTOVI

Veličanstvan doček za Lanu Pudar i poklon od njenog Mostara kakav nije mogla ni da zamisli!

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić uručio je ključeve stana u Mostaru šampionki Evrope u plivanju Lani Pudar, kao nagradu za fenomenalan rezultat u Rimu.

Mostar je večeras dočekao svoju heroinu, koja je sa 16 godina osvojila titulu evropske prvakinje na 200 metara delfin.

Nakon konferencije za medije i obraćanja javnosti uslijedio je svečani prijem i dodjela priznanja, a svečanosti su prisustvovali i brojni političari. Na samom kraju svečanosti, Kordić je Lani uručio plaketu, ali i ključeve stana, što je iznenadilo mladu Mostarku. U njenu čast na Starom mostu upriličena je i bakljada.

– Još nisam svjesna šta sam uradila, ali znam da mogu napraviti još više u nastavku karijere. Mogu reći da sam očekivala uspjeh na EP, jer to je bilo takmičenje koje sam ciljala. Mnogo mi znači podrška koju imam i nisam očekivala da ću sa 16 godina dobiti stan. Nadam se da će se bazen što prije početi graditi, jer ovaj grad i ja zaslužujemo to – kazala je Lana u izjavi za BHT 1.

Veliki broj Mostaraca, ali i stanovnika ostalih gradova stigao je na plato ispod Starog mosta kako bi pozdravio novu evropsku prvakinju. Na početku večeri Pudar se obratila medijima, a njenu izjavu fanovi su pozdravili gromoglasnim aplauzom.

– Veliki pozdrav svima i hvala na aplauzu i što ste došli. Hvala i medijima koji su zaslužni što je moj rezultat odjeknuo u državi i van nje. Meni je sada prijeko potreban odmor i pomalo mi je dosta svega. Ova sezona je bila veoma naporna i duga, ali i uspješna. Zato hvala svim ljudima koji me podržavaju, mom timu, porodici i prijateljima. Ne živimo baš u državi koja je dobrom stanju i finansije su uvijek problem, ali ja nikada nisam osjetila taj problem i veliko hvala svima zbog toga – poručila je mlada plivačica.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Hot erotic videos
Back to top button