EVROPAKOŠARKA

ŠTA KAŽE TABELA Srbija možda već u nedjelju treća

Srpska reprezentacija ima dvije pobede i tri poraza u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a ako bi dobila i Tursku u nedjelju onda bi bila u veoma dobroj poziciji kada se radi o kvalifikovanju za planetarno takmičenje. Sa druge strane Grci su ti koji sada nemaju prava na kiks.

U grupi I prva je Letonija sa 4-1 koja je u četvrtak razbila Tursku i ta ekipa se ozbiljno približila kvalifikovanju za Svjetski kup. U nedjelju Letonci gostuju Britancima i pobjedom će njihova situacija izgledati ubjedljivo najbolje.

Grčka i Belgija su sada na 3-2, Srbija i Turska na 2-3 dok Britanija ima 1-4. Zanimljivo je jer u nedjelju igraju baš Grci i Belgijanci u rasprodatoj „OAKA“ areni u Atini i jedan od ta dva tima će biti u problemu jer će se porazom izjednačiti na trećem mjestu sa boljim iz duela Turska – Srbija.

Samim tim duel u Istanbulu dobija ogromnu težinu, pobjednik će već u nedjelju biti na diobi mjesta koje vodi na Svjetsko prvenstvo, a poraženi u mnogome komplikuje svoju situaciju.

Ako bi Srbija u nedjelju dobila ići će na 3-3 i iza toga ima meč sa Velikom Britanijom u novembru na gostovanju pa sve to čini da je slika „orlova“ sada mnogo povoljnija kada se radi o kvalifikovanju.

Tabela: Letonija 4-1, Grčka 3-2, Belgija 3-2, Srbija 2-3, Turska 2-3, Velika Britanija 1-4.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: togel online
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button