EVROPAKOŠARKA

„NARAVNO“ Hrvatima glavni cilj bio da izbjegnu Srbiju

Selektor Hrvatske Damir Mulaomerović izjavio je da je zadovoljan pobjedom protiv Ukrajine 90:85 u meču petog kola grupne faze Evropskog prvenstva u košarci.

Hrvatska je ovom pobjedom sigurno izbjegla četvrto mjesto u grupi.

– Poslije poraza od Finske izgubili smo i samopouzdanje. Svi smo bili razočarani pogotovo način na koji smo izgubili, ali to je košarka. Morate da podsjetite igrače zbog čega su ovdje došli. Moramo da budemo zadovoljni sa onim što smo do sada uradili. Čestitam mojim igračima na pobjedi protiv Ukrajine. Svi su iscrpljeni i psihički i fizički pošto su odigrali pet utakmica u sedam dana, ali su pronašli ekstra energiju za današnju pobjedu – rekao je Mulaomerović za “Index”.

Hrvatski košarkaš Ivan Ramljak je istakao da je bitno da je njegov tim ostvario pobjedu.

– Teška utakmica kao i svaka do sada. Danas smo se dobro borili i onda smo pali za dva minuta. Ne znam zašto, ali je bitno da smo na kraju pobijedili – rekao je on.

Hrvatska će u osmini finala EP igrati sa Srbijom, Poljskom ili Finskom. Na pitanje da li im je glavni cilj bio da izbjegnu Srbiju, Ramljak je odgovorio:

– Naravno da smo pričali o tome. Čekamo da se ostale utakmice završe, pa ćemo vidjeti.

Srbija je trenutno prvoplasirana u grupi D. Ako naša selekcija pobedi Poljsku osvojiće prvo mesto i u osmini finala će igrati sa četvrtoplasiranom reprezentacijom iz grupe C, a to će najverovatnije biti Italija. Ako Srbija izgubi od Poljske osvojiće drugo mesto i u osmini finala će se sastati sa trećeplasiranom selekcijom iz grupe C.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button