EVROPAKOŠARKA

FIBA tvrdi: Samo dva propusta sudija na Evrobasketu! Kamo sreće…

Generalni sekretar FIBA Evropa Kamil Novak priznao je da su sudije napravile dva velika propusta na Evrobasketu koji se danas završava u Berlinu.

Prvi operativac evropske košarkše je dodao i da je bilo mnogo manje prigovora na odluke sudija nego na kontinentalnom šampionatu 2015.

– Nije trebalo da se dogodi to što jeste na meču Litvanije i Njemačke, a desilo se zbog lanca grešaka koji ne smije da se ponovi. To je bilo vrlo negativno i bacilo je sjenku na suđenje – izjavio je Novak i nastavio:

– Drugi propust, ali totalno drugačiji slučaj, desio se tokom duela Gruzija – Turska. Bio sam na toj utakmici. Osim toga nismo imali velike probleme.

On je dodao da ne dijeli mišljenje velikog dijela javnosti i aktera Evrobasketa da je suđenje bilo daleko od nivoa koje zahtijeva prvenstvo Evrope.

– Mnogo manje je bilo problema i žalbi nego 2015. Imali smo mnogo zvijezda i velika su očekivanja. Mnogo je pritiska i ne bih se složio da je suđenje loše. Sudije su u grupnoj fazi probale da pričaju sa igračima i trenerima, i to se pokazalo kao loše, pa su bile mnogo strožije u nokaut fazi – rekao je Novak.

Finale je na programu 20.30 između Španije i Francuske, a u meču za treće mjesto Njemačka je savladala Poljsku sa 82:69.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button