ODBOJKA

OK BORAC NAJLJEPŠI PREZENTER BANJALUČKE ODBOJKE: Domaćini četvrtog memorijala Limun Papić

Četvrti po redu međunarodni memorijalni turnir “Limun Papić” biće održan predstojećeg vikenda u Sportskoj dvorani “Centar” u organizaciji Odbojkaškog kluba Borac.

Pored domaćina Borca ove godine učestvovaće subotički Spartak, te dva tima iz Hrvatske, Kitro iz Varaždina i Mursa iz Osijeka koja je jedina nova ekipa na turniru. Turnir se održava u znak sjećanja na najpoznatijijeg banjalučkog sportskog novinara Limuna Papića koji je ujedno osnivač “crveno-plavih”.

Prvi čovjek Banjalučana, Aleksandar Dakić istakao je da će ove godine, za razliku od prethodnih sve ekipe odigrati međusobne duele, te da će se igrati ukupno tri seta po utakmici.

– Prva utakmica je na rasporedu od 13 časova, a sastaju se ekipe Borca i Murse. Nakon nje je svečano otvaranje turnira. U nedjelju od 11 časova program otvaraju ekipe Kitra i Murse. Zatvaranje turnira zakazano je nakon posljednje utakmice u 14 časova i 30 minuta. Ovo će biti najbolji turnir do sada što pokazuje i kvalitet ekipa koje su u samom vrhu u svojim ligama – rekao je Dakić.

Limunova kćerka Tatjana Papić Džakula zahvalila se Borcu i poželjela svima puno sreće.

– Hvala Borcu koji na ovaj način održava sjećanje na moga oca. Ovo mi mnogo znači i nadam se da ćemo svi uživati u dobrim utakmicama – istakla je Papić Džakula.

Trener Banjalučana Mišo Marjanović naglašava da je njegova ekipa spremna za ovaj turnir, ali i za početak sezone koji je na rasporedu 7. oktobra.

– Odigrali smo jednu prijateljsku utakmicu gdje sam šansu dao svim momcima, tako ću i ovaj turnir iskoristiti da vidim gdje se trenutno nalazimo. Od turnira očekujem da prva postava da svoj maksimum, imamo tu još stvari na kojim treba da radimo – naglasio je Marjanović.

Jedan od najiskusniji igrača Borca, tehničar Nikola Radonić ističe atmosferu koja vlada u ekipi i dodaje da momci jedva čekaju da izađu na teren.

– Atmosfera u ekipi je odlična, svi igrači jedva čekaju da turnir počne, mislim da je ovo odlična uvertira pred početak sezone – rekao je Radonić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button