RUKOMET

RUKOMENI SAVEZ REPUBLIKE SRPSKE Sve spremno za Svečanu akademiju

Povodom tri decenije uspješnog postojanja i rada Rukometnog saveza Republike Srpske u ponedjeljak, 26. septembra biće održana Svečana akademija sa početkom u 12 časova u banjalučkom hotelu „Bosna“. Po riječima predsjednika Saveza Marinka Umičevića već sada je sve spremno za predstojeću rukometnu manifestaciju.

– Osim akademije biće održana i svečana sjednica Upravnog odbora našeg Saveza. Očekujemo dolazak srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika, predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović kao i predstavnike Vlade Srpske koja nam je u ovoj godini pomogla vrijednom donacijom od 200 hiljada maraka. Jedan dio tih sredstava proslijedili smo našim klubovima, a jedan dio za štampanje knjige, kao i za održavanje Svečane akademije. Naravno poziv smo uputli našim zlatnim olmipijcima kao i našim sportskim prijateljima iz Rukometnog saveza Srbije i mnoge druge. Ovom prilikom dojelićemo plakete, povelje, zlatne značke, kao i nekoliko posthumnih priznanja – izjavio je Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.

Predsjednik Saveza je naglasio kako je urađen veliki posao u pripremi za održavanje Svečane akademije i tom prilikom je pohvalio zaposlene u kancelariji kao i Vladimira Brankovića koji je štampao potrebne materijale za Rukometni savez Republike Srpske, te autore knjige Željka Ticu i Slobodana Babića.

On je potom napomenuo i sljedeće:

– Moram da se pohvalim da smo u međuvremenu uradili centralni registar igrača, što je velika stvar i srećan sam što smo i ovaj posao uspješno obavili. Želim još napomenuti da smo još u pregovorima sa kompanijom m:tel koja će po svoj prilici i dalje biti naš generalni sponzor i na ovom se posebno želim zahvaliti direktorici Jeleni Trivan koja je bila više nego korektna u razgovorima o saradnji.

Vladimir Branković, član Upravnog odbora RS Republike Srpske istakao je kako je ponosan što je dio ove sjajne rukometne priče.

– Prije svega želio bih da pohvalim predsjednika Marinka Umičevića na svemu što je on do sada uradio i njegovoj ogromnoj energiji i što je uvijek bio i ostao klubovima na raspolaganju u želji da im pomogne. Imao sam priliku da sam kao igrač i sada kao član rukovodstva na neki način učestvovao u stvaranju Rukometnog saveza Republike Srpske i srećan sam što ću biti na Svečanoj akademiji. Drago mi je što će nam doći i naši prijatelji iz Srbije sa kojima smo u posljednje četiri godine saradnju podgili na mnogo veći nivo – rekao je Branković.

Pokrovitelj svih aktivnosti u godini jubileja Saveza bila je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović koja je i ranije podržavala rukometne aktivnosti.

Na kraju treba dodati da će se u drugoj polovini decembra tekuće godine održati Svesrpski kup za rukometaše u Trebinju na kojem bi u predigri finala trebalo da se odigra meč ženskih ekipa za što se još čeka saglasnost i Rukometnog saveza Srbije.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Betkick
Back to top button