GRAND SLAMTENIS

KAKO JE NOVAK UKRAO VIMBLDON FEDERERU “Nije to bila tragedija epskih razmjera”

Ivan Ljubičić, trener Rodžera Federera, prisjetio se vimbldonskog finala 2019. između Švajcarca i Novaka Đokovića.

Bio je to jedan od najboljih mečeva, možda i u istoriji, ali i težak poraz Federera, koji je u petom setu propustio meč lopte.

Ljubičić je ispričao kako je sve izgledalo nakon meča.

– U svlačionici smo bili kratko jer je išao na konferenciju za medije. Poslije toga smo se vratili kući i na kraju smo i proslavili to finale. Jasno je da je u početku atmosfera bila takva kakva je bila, ali na kraju smo uspjeli da okrenemo u pozitivan momenat. Kako? Tako što pozoveš ljude, pozoveš prijatelje, malo muzike, malo isforsirane dobre atmosfere dok stvarno ne postane dobra atmosfera – rekao je Ljubičić u intervjuu za “Sport Klub” i dodao:

– Nije to bila neka tragedija epskih razmjera, ali jeste bila velika šteta – igrao je odlično, kao trener sam bio ponosan na to kako je igrao, ali šta je, tu je. Bio je blizu, neke mečeve dobiješ, neke izgubiš. Išli smo dalje, na kraju se pokazalo da je to bio posljednji slem na kojem je bio blizu titule, ali u tom trenutku nismo znali – vjerovali smo da će biti još jedna šansa.

Da je neki drugi sport u pitanju, bilo bi neriješeno, kaže Ljubičić.

– Ne znam da li je nešto presudilo, jednostavno je neko morao da pobijedi – jedan drugoga su držali do kraja, bilo bi neriješeno da je neki drugi sport u pitanju. Ovako je Novak pobijedio, iskoristio je svoju meč loptu. Najviše mi je bilo žao zato što je Rodžer odigrao fenomenalno – dva seta koja je dobio, učinio je to glatko, a u preostala tri je ili bio bolji ili je bio tu negdje. Da nijedan od ta tri seta ne uzme, što bi značilo i pobjedu, ali dobro… Dobio je i on gomilu mečeva u kojima nije igrao briljantno – ne možemo da se žalimo – istakao je Ljubičić.

Federer će se od tenisa oprostiti u petak uveče na Lejver kupu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: this website
  2. Povratni ping: 다시보기
Back to top button