KOŠARKA

DOLASKOM RADULJICE Gužva u Zvezdinom reketu?

Košarkaški klub Crvena zvezda u srijedu je ozvaničio dolazak Miroslava Raduljice, a među navijačima crveno-belih vodi se polemika o tome imaju li crveno-beli previše igrača na pozicijama četiri i pet.

Sezona jeste duga, proteklih godina su u napornom ritmu mnogi privremeno ispadali i zbog povreda, ali Zvezda sada ima sedmoricu košarkaša na pozicijama četiri i pet: Miroslav Raduljica, Filip Petrušev, Luka Mitrović, Ben Bentil, Hasan Martin, Ognjen Kuzmić, Dalibor Ilić.

Stavom i izjavama, Petrušev je jasno stavio do znanja da očekuje veliku minutažu i priliku da dokaže da jeste igrač za Evroligu, poslije loše sezone u Efesu. Martin je vjerovatno i najbolji defanzivac u timu, a atleta Bentil dolazi na poziciju četvorke sa evroligaškim pedigreom i igranjem u Armaniju i Panatinaikosu.

Mitrović je prošle sezone preporodio karijeru i bio je važan dio pohoda Zvezda na triplu krunu, dok je 22-godišnji Ilić dokazan u okvirima ABA lige i očekuje se da u crveno-belom dresu napravi iskorak.

O statusu Kuzmića bilo je spekulacija i – ukoliko neko bude prekobrojan – moguće je da će to biti baš 32-godišnji centar iz Doboja, pogotovo u svjetlu dolaska nekadašnjeg kapitena reprezentacije.

Raduljica je nedavno izjavio da je samostalno trenirao i da se fizički osjeća odlično, ali nije prošao pripreme sa timom, dugo je prošlo i od njegove posljednje takmičarske utakmice, a od 2017. do dolaska u Zvezdu igrao je u Kini.

Novu sezonu tim Vladimira Jovanovića počinje već u subotu utakmicom sa MZT Skopljem, a 7. oktobra igra se prva evroligaška utakmica, sa Efesom u Istanbulu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 토렌트 사이트
  2. Povratni ping: animal face strain
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button