ATPTENIS

NOVAK IZ DUŠE Mediji me nisu mazili

Novak Đoković u Astani tokom dana igra premijerni meč.

Protivnik sedmog tenisera svijeta je Čileanac Kristijan Garin protiv kog je Đoković dobio prethodna dva meča, na ATP kupu 2020. i godinu i po dana kasnije na Vimbldonu.

Novak je svakako u centru pažnje svjetskih medija proteklih dana, a zanimljive izjave dao je i neposredno uoči dolaska u Kazahstan.

Novak je u razgovoru sa novinarom Gajom Azrijelom rekao da mu nije bilo lako što je zbog svoje odluke da se ne vakciniše morao da propusti neke velike turnire.

– Ostajem veran svojim vrednostima i onom što verujem. Uveren sam u slobodu izbora i mislim da bi svako trebalo da ima pravo da bira šta će da radi sa svojim telom, tako da sam ja doneo odluku za sebe – rekao je Novak.

Morao je da prihvati posljedice, što je uslovilo da zaostane u trci za grend slem titule za Rafaelom Nadalom.

– Ta odluka je značila da neću moći da igram na dva grend slema i to je u redu. Tako je kako je. Prihvatiću posledice toga, ali ću ostati veran svojim uverenjima – dodao je bivši broj jedan.

Zbog svega, Novak je bio na velikom udaru pogotovo stranih medija i sa tim se nije bilo lako izboriti.

– Tako samo se našao u fokusu medija, nažalost, ove godine kreirano je mnogo negativnih mesta i mediji nisu bili dobri prema meni. Ipak, tako nešto sam i očekivao jer mediji nisu uvek ljubazni kada postoji agenda u smislu strategije. Morao sam da se nosim sa tim i da sve to progutam, izađem na teren i radim ono što činim najbolje, a to je da igram tenis – zaključio je Đoković.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: hawaiian magic mushrooms
Back to top button