ODBOJKA

Srce šampiona odbilo da se preda! Srbija kroz dramu stigla u polufinale!

Odbojkašice Srbije pobijedile su Poljsku sa 3-2 u setovima u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.
Poslije mnogo drame i velike ludnice je odbojkaška selekcija Srbije nadigrala Poljsku u Gljivicama i otišla u polufinale Svetskog prvenstva.

Po setovima je bilo 21:25, 25:21, 25:19, 24:26, 16:14 i u narednoj rundi će u srijedu od 20 časova i 30 minuta igrati protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Još jednom se ispostavilo da je četvrtfinale najvažniji i najteži meč na turniru. Poslije devet pobjeda u isto toliko mečeva aktuelne šampionke naišle su na onaj “biti ili ne biti”, te po prvi put pokazale nesigurnost. Ipak izvukle su meč na mišiće i pokazale šampionski srce!

Nakon što su izgubile prvi set djevojke Danijelea Santarelija odigrale su mnogo bolje, na nivou na kojem su do sada rušile prepreke ka odbrani krune. Drugi i treći set riješile su u svoju korist bez većih problema i činilo se da će na taj način staviti tačku na meč. U četvrtom setu vodile su sa 18:13, pa i 23:20, ali se desio veliki pad nesvojstven ovakvoj ekipi, pa su Poljakinje preokrenule i odvele meč u peti set. Poljakinje su bile blizu, vrlo blizu, ali su šampionke uspjele da odole pritisku sa tribiina i terena, te uzdignutih glava i stisnutih pesnica napuste poprište bitke.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button