KOŠARKA

EMOCIJE ĆE VLADATI “PIONIROM” Radonjić gostuje Zvezdi

Nova evroligaška nedjelja i novi veliki izazov pred košarkašima Crvene zvezde na elitnoj sceni.

Nakon što su “hrabro pali” protiv prvaka Evrope u Istanbulu, crveno-bele čeka prvi nastup pred svojim navijačima.

Međutim, utakmica u hali “Pionir” neće biti tek običan evroligaški meč, već se očekuje eksplozija emocija kako na tribinama tako i na parketu.

U goste Zvezdi stiže jedan od miljenika “delija”, najtrofejniji trener u istoriji kluba Dejan Radonjić, ovaj put na čelu velikog Panatinaikosa.

“Zeleni” u Beograd stižu takođe motivisani da zabilježe prvi trijumf u novoj sezoni, nakon tjesnog poraza od Real Madrida u Atini (71:69).

Nema sumnje da će ovo biti jedan od najuzbudljivjih mečeva drugog kola Evrolige, koju možete pratiti samo uz SBB na Sport Klub kanalima.

Zvezda je, kao što smo pomenuli, poražena od Anadolu Efesa, u meču koji je pokazao brojne dobre i loše strane. Crveno-beli su se dobro nosili sa šampionom, posebno u prvom poluvremenu, ali je zakazao napad koji je postigao samo 59 poena.

Samo šest trojki iz 21 pokušaja nije bio ključni faktor poraza, ali za trijumf nad timom koji dve godine u nizu vlada “Starim kontinentom” je potrebno odigrati sa mnogo većom inspiracijom.

Da nije bilo u pitanju samo slabo ofanzivno veče videli smo već u ponedeljak u derbiju ABA lige u kojoj je Zvezda savladala Budućnost, ali pre svega zahvaljujući dobroj odbrani jer je napad ubacio samo 69 poena.

Moraće crveno-beli da budu mnogo efikasniji u četvrtak od 19 časova, jer u Beograd stiže tim sa nekoliko sjajnih napadačkih opcija. PAO nije blistao prošle nedelje, ali je Real tek u završnici “slomio” otpor grčkog velikana za 71:68.

Ono na šta bi crveno-beli trebalo da obrate pažnju jeste slabo šutersko veče “zelenih” koji su ubacili samo 15 od 40 šuteva za dva poena, dok su pogodili devet trojki.

A s obzirom sa u svom sastavu Radonjić ima imena poput Derika Vilijamsa, Jorgosa Papajanisa, Parisa Lija i Arturasa Gudaitisa, crveno-beli se ne smeju uzdati u još jedno tako veče svog rivala. Posebno što dobro znaju da će biti vrlo teško poentirati protiv Radonjićeve defanzivne taktike.

Važan faktor u dobrom ritmu Zvezde biće kreativnost Džejlena Adamsa i Stefana Markovića, a nema sumnje da će veliko pojačanje za tim Vladimira Janovića u odnosu na meč u Istanbulu biti Džon Holand.

Biće ovo 17. duel Zvezde i Panatinaikosa u novoj eri Evrolige, a crveno-beli traže osmu pobedu. Prošle sezone oba tima su slavila na svojim parketima, a Zvezda je u “Pioniru” ponizila PAO sa 81:48.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 다시보기
  2. Povratni ping: acid pills for acne,
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button