EVROPAKOŠARKA

Baskonija tuži Zvezdu zbog Vildoze

Ovog podneva je kao bomba odjeknula vest da je Crvena zvezda u svoje redove dovela plejmejkera iz NBA lige – Luku Vildozu. Vildoza je stigao u Beograd iz Milvokija, ali se zbog njega oglasio i njegov posljednji klub u Evropi, Baskonija, koja je najavila tužbu!

Naime, Baskonija je izdala saopštenje u kom je navela, a prema kom se spremaju da preduzmu sve pravne akcije protiv Crvene zvezde, koja je željela da prođe bez plaćanja obeštećenja.

– Kao prvo, Baskonija je dopustila svom igraču, Luki Vildozi da u maju 2021. godine ode put NBA lige, gdje je potpisao za Njujork Nikse. Dogovor je bio takav, da ukoliko igrač napusti NBA ligu, za njega će morati da se plati obeštećenje. Kao drugo, Luka Vildoza je potpisao za Zvezdu, ali bez pristanka Baskonije, njegovog legalnog evropskog kluba. Zvezda se čak nije ni javila Baskoniji kako bi pružila finansijsku kompenzaciju za njegov potpis što je veoma ozbiljan prekršaj ugovora. Suočeni sa ovom situacijom, Baskonija, koliko je brzo mogla je reagovala i zahtijevala je od Zvezde i igrača da se jave nama, kako bi riješili na pravi način. Ova situacija je prijavljena Evroligi, zahtijevamo da oni preduzmu sve pravne mjere i da suspenduju igračevu registraciju, kako bi obezbijedili integritet takmičenja, koji bi na ovaj način mogao da bude ugrožen. Konačno, nijedan dogovor nije ispoštovan, Baskonija će preduzeti sve mjere kako bi odbranila svoja prava protiv Zvezde i ovog igrača i uradiće sve da se ovo ponašanje dovede u red pod pravilima Evrolige – naveli su u saopštenju.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: make money on apps
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button