KOŠARKA

“Odbrana je ključ, odbranom napadamo i Slask”

Košarkaši Budućnosti nstavljaju borbu sa rivalima i problemima.

Poslije pobjede nad Splitom, odnosno poraza od Zvezde i Hamburga, izabranici Vladimira Jovanovića, koji su pripreme u kompletnom sastavu počeli desetak dana pre početka sezone, slavili su protiv MZT Skoplja sa 89:66, a zatim misli odmah usmjerili ka duelu protiv Slaska u Poljskoj.

Podgoričani su i protiv MZT Skoplja, bili u problemima sa povredama. Alfa Kaba se vratio na parket, ali su duel sa momcima iz glavnog grada Sjeverne Makedonije, propustili Aleksa Ilić i Petar Popović.

– Dosta zavisimo od odbrane. Dogovor iz svlačionice u većem delu prve četvrtine smo ispoštovali, bili smo jako agresivni, iz toga je došlo do lakih poena. Kad smo ušli malo više u rotaciju, pao nam je intenzitet, uvukao se i problem u organizaciju napada – rekao je trener Budućnosti, Vladimir Jovanović, pa nastavio:

– Posle odlaska u svlačionicu, na poluvremenu smo izašli na teren sa pravim pristupom, bili agresivni, odradili kompletno drugo poluvreme, onako kako treba. Dali smo dosta lakih poena, imali dobar skok u napadu i šut za tri poena, pa smo meč priveli lagano kraju. Čestitam ekipi MZT Skoplja na fer i korektnoj igri, a nama ostaju dva dana da se pripremimo za utakmicu Evrokupa u Poljskoj – naglasio je Jovanović.

Košarkaške Budućnosti posle pobeda nad Splitom i MZT Skopljem u ABA ligi, odnosno poraza od Zvezde i Hamburga u Evrokupu, sada očekuje gostovanje Slasku. Utakmica je na programu 18. oktobra, a sve utakmice Evrolige i Evrokupa možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

(Sport klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button