TENIS

Mekinro: Ko sam ja da pridikujem Kirjosu?

Džon Mekinro, nekadašnji broj jedan svjetskog tenisa, uporedio je sebe sa Nikom Kirjosom.

Amerikanac je u intervjuu za Sanrajs rekao kako je čuo Nikovu izjavu o tome kako su njih dvojica karakterno slični.

– On je momak sa kojim me mnogi porede i on je taj koji, ukoliko u naredne dvije godine bude posvećen, može da napravi neke dobre stvari u tenisu. Ja sam tokom karijere pravio razne stvari, otuda, ko sam ja da mu držim pridike i kaže šta da radi? Ja to više pričam iz ugla gdje ga vidim kao nekog ko je veoma dobar u igri i taj sam koji želi da ga odgoji poput svog djeteta – kaže Mekinro.

Ipak, svjestan je da Australijanac ima određene mane.

– Zahvaljujući njemu imamo mnogo novih ljubitelja tenisa, to je pozitivna stvar. Ima električan stil igre. Ipak, svi smo u strahu od neuspjeha i pokušavamo to da prebrodimo najbolje što možemo. Najbolji način je vjerovati da možete da uradite svoj posao i da pokazujete svoje vještine koliko dugo to želite. To je teško i Nik ima problem sa tim. Nik je često sputan nervozom i strahom, nije dovoljno dobar protiv nekih igrača, zato ga zovu lošim momkom – smatra bivši šampion.

Kada je riječ o današnjim teniskim zvijezdama, Mekinro smatra da su mnogi previše razmaženi.

– Tenis je sport kroz koji gradite karakter, ali čini se da ponekad pravimo pogrešan tip. Na vama je da se kroz igru izgradite kao ljudsko biće, to pomaže. U mnogo situacija, igrači su previše razmaženi, sve što urade je da ispale jedan loš udarac i odmah gledaju ka treneru. Desi im se jedna stvar i iznenada moraju kod psihologa. Ne kažem da je loše ići kod sportskog psihologa, ali ne mislim da morate iči kod njega ako imate deset ili 12 godina. Dijete ste. Mislim da se mnogo toga otelo kontroli – kaže Amerikanac.

Bez obzira na sve, on smatra da nova generacija igrača nije takva da brzo gubi nerve.

– Ne vidim da ih je mnogo takvih koji gube nerve, a ja sam taj koji dosta zna o tome, s obzirom na moju prošlost. Vidio sam nekoliko igrača, poput Nika Kirjosa, koji regularno imaju taj problem. Ipak, većina ih se dobro ponaša. Volio bih da vidim eksplozivnije karaktere, emocije – kaže Džon.

Nije mogao a da se ne dotakne aktuelnog slučaja, Simone Halep.

– Koliko ja znam, ona je izuzetno ljubazna i draga osoba, ali to opet nema veze da tim da li je uzela nešto ili ne. Ona ne kaže da nije uzela dooping sredstvo. Iz njenog komentara se može zaključiti da ona nikada svjesno nije uzela zabranjenu supstancu – zaključio je Mekinro.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Buy pistols online
Back to top button