EVROPAKOŠARKA

Vildoza briljirao, Nedović se vratio, Zvezda srušila Trinkijerijev Bajern za prvo slavlje

Košarkaši Crvene zvezde upisali su prvi trijumf ove sezone u Evroligi pošto su u petom kolu uz male poteškoće u finišu savladali Bajern sa 78:72!

Luka Vildoza je zapali “Pionir”, Nemanja Nedović upisao prve minute i Bavarci su pali.

Izgubljene lopte su nešto što je “krasilo” obje ekipe večeras. Iako sa solidnim procentima šuta, obe ekipe su imale mnogo grešaka. Trojke su, doduše, bile problematične i za jedne i za druge, ali su ih crveno-bijeli pogađali kada je to bilo neophodno.

Skok je bio prednost domaćeg tima kroz veći dio utakmice, a upravo iz nekih uhvaćenih lopti je beogradski tim stigao do važnih koševa koji su na kraju prelomili rezultat u njihovu korist. Početak je bio kako se samo poželjeti može, pošto je za malo više od šest minuta domaći tim uspio da ubaci 23 poena. Ređale su se trojke jedna za drugom. Razlika je rasla do +15 kada je Andrea Trinkijeri zatražio tajmaut i u potpunosti “ukočio” crveno-bijele. Već do kraja ove deonice razlika je bila umanjena.

Ništa se nije mijenjalo ni na početku druge. Bajern je igrao kao preporođen, dok je Zvezda igrala potpuno pogubljeno, kao bez glave. Sedam poena u sedam minuta su dali crveno-bijeli od momenta kada se završila njihova sjajna serija.

Klackao se rezultat tokom čitave treće četvrtine. Zvezda jeste uglavnom držala prednost na svojoj strani, da bi pred sam kraj ovog perioda Luka Vildoza odlučio da preuzme konce u svoje ruke. Vidjkelo se u njegovim očima koliko je gladan košarke. I upravo svojim pogotkom za tri poena sa kraja trećeg perioda je pogurao domaću ekipu ka dobrih +8 poena zalihe pred završni period.

Baš kao što je to bio slučaj i tokom cijelog meča, poslednja četvrtina donela nam je produžetak drame. Iako je Zvezda otišla na +13 u jednom momentu, Bajern se vratio na pet razlike poslije serije grešaka i završna tri minuta nisu mogla da se prate iz stolice.

Ipak, domaći su izdežali i upisali vrlo važan trijumf posebno zbog povratka samopouzdanja. Vildotza je postigao 2 poena uz po šest skokova i asistencija, a Ognjen Dobrić i Ben Bentil po 14, dok je Nedović stao na 11. Na drugoj strani Vinston je dao 18.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button