OSTALI SPORTOVI

Kuvalja – Harčenko: Veliki dan! Sportisti Rusije i Srpske uskoro na zajedničkim pripremama i kampovima

Saradnja sportskih saveza Rusije i Republike Srpske koja između ostalog podrazumijeva zajednička takmičenja, pripreme, trening centre, kampove i razmjenu trenerskog iskustava zaživjeće u najkraćem mogućem roku.
Ovo je poručeno poslije današnjeg sastanka u Beogradu direktora Biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimira Kuvalje sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom.
Dvije zemlje su i do sada imale sjajnu saradnju, ali će ubuduće ona biti još čvršća i korisnija za obje strane, a naročito sportiste iz Srpske imajući u vidu kakva je Rusija sportska sila i kakve uslove ruski sportisti imaju za razvoj.
Kuvalja je krajem septembra učestvovao na Međunarodnom sportskom forumu u ruskom gradu Kemerovo, kada je obavio niz sastanaka sa predstavnicima tamošnjih sportskih saveza i najvažnijim ljudima Ministarstva sporta i Olimpijskog komiteta Rusije. Sada je samo dobio potvrdu da sve dogovoreno kreće sa realizacijom, pa vrlo skoro možemo očekivati prve sportiste iz Srpske u Rusiji i obrnuto.

– Ovo je veliki dan za sport i sportiste, a to će se vrlo brzo pokazati tačnim. Kao bivši sportista odlično znam da su treninzi i pripreme sa boljim od sebe najkraći put za popravljanje sopstvenih performansi. Imati privilegiju da trenirate sa najboljim, a Rusi to jesu, sigurno je sjajna stvar za sve naše sportiste i siguran sam da će je mnogi od njih iskoristiti na najbolji način. Očekujem da već do kraja godine počne svojevrsna razmjene sportista iz svih sportskih grana, do tada moramo da riješimo birokratska pitanja što ne bi trebalo da bude nikakav problem jer je ovo zajednički interes obje zemlje – rekao je Kuvalja.
On je dobio podršku novog predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da svi dogovori zažive u praksi.

– Poznato je koliko Dodik voli sport i koliko se zalaže za sve naše sportiste. Takođe, njegov odnos i politika prema Rusiji otvorili su nam mnogo vrata, a naše je da nastavimo tim putem i veze učinimo neraskidivim. Siguran sam da ćemo uspjeti u našoj namjerama prije svega za dobrobit sportista koji su najbolji ambasadori jedne zemlje. Isto je i u Srbiji čiji sport je značajno napredovao od dolaska Aleksandra Vučića – naglasio je Kuvalja.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button