BIHKOŠARKA

Očekivano: “Zmajevi” bez najboljih na Mađare i Francuze

Selektor košarkaša BiH Adis Bećiragić, kao što je i očekivano, neće moći da računa na Jusufa Nurkića, Džanana Musu i Miralema Halilovića za novembarske utakmice kvalifikacija za Mundobasket 2023 protiv Mađarske (11. novembar) i Francuska (14. novembar).

Na spisku se nalaze: Džon Roberson (Manisa), Sani Čampara (Zadar), Edin Atić (Budućnost), Amsal Delalić (Borac Banjaluka), Amar Gegić (Pariz), Aleksandar Lazić (Budućnost), Kenan Kamenjaš (Budućnost), Adin Vrabac (Mons), Emir Sulejmanović (Bilbao), Zinedin Mulić (Spars), Obrad Tomić (Rapla), Ajdin Penava (Slavija), Ismet Sejfić (Golden Igl), Rijad Avdić (Spars) i Haris Delalić (Igokea).

Okupljanje reprezentativaca počeće u nedjelju (6. novembar), a očekuje se da ekipa bude kompletirana na večernjem treningu u ponedjeljak, istaknuto je iz KS BiH.

Utakmica protiv Mađarske igra se u dvorani “Mirza Delibašić” u Sarajevu, dok će duel sa “trikolorima” biti odigran u Pou. BiH se četiri kola prije kraja kvalifikacija nalaze na četvrtom mjestu na tabeli, uz omjer od četiri pobjede i isto toliko poraza, a plasman na Mundobasket ostvariće prve tri ekipe iz grupe. Trenutno su na tim mjesima Litvanija (7-1), Francuska (6-2) i Crna Gora (5-3).

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button