EVROPAKOŠARKA

TREĆA U NIZU Partizan silan u Atini, pao je Radonjićev PAO

Košarkaši Partizana savladali su Panatinaikos u Atini sa 91:89 i stigli do trećeg trijumfa u nizu u Evroligi.

Ovo je ujedno bilo prvo slavlje “crno-bijelih” u gostima poslije više od osam godina čekanja, a ostvareno je protiv ekipe na čijoj klupi sjedi doskorašnji trener Crvene zvezde Dejan Radonjić.

Fantastično prvo poluvrijeme ekipe Željka Obradovića, koji je dočekan ovacijama publike zbog svega što je uradio sa “zelenima”, loša treća, pa odlična četvrta dionica bili su dovoljni za trijumf.

Partizan je na poluvremenu imao 54:41, ali je dozvolio da PAO uhvati priključak u trećem periodu. Smanjili su domaćinu jednom trenutku na -3, u samom finišu se vratili na -2, ali dlake nisu mogli. Beograđani nisu ponovili greške iz nekih ranijih duela i zasluženo su slavili.

Matijas Lesor je ponovo bio sjajan, borbenošću i ofanzivnim skokovima održao je svoj tim u vođstvu, a u napadu se za sve pitao Kevin Panter sa 29 poena. Lesor je dodao 15, Zek Ledej 13, Dante Eksum 12, a Jam Madar 10. Na drugoj strani najraspoloženiji je bio Nejt Volters sa 17 koliko je ubacio i Bejkon.

Partizan je sada na omjeru 3-4, dok je Panatinaikos ostao na samo jednom trijumfu i veliko je pitanje da li će Radonjić zadržati posao.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button