EVROPAKOŠARKA

SJAJNE VIJESTI ZA PEŠIĆA Micić, Gudurić, Dobrić…

Selektor Srbije Svetislav Pešić dobio je velika pojačanja pred mečeve sa Velikom Britanijom i Turskom.

Za prvi meč u Njukaslu bi trebalo da zaigra Ognjen Dobrić koji će se najvjerovatnije naći u avionu u četvrtak uveče i tako neće moći da pomogne crveno-belima protiv Fenerbahčea. On se povrijedio na meču sa Zadrom, ali je utvrđeno da je sa stopalom sve u redu.

Sa druge strane, turski tim će imati na raspolaganju Marka Gudurića koji je i saopštio lijepe vijesti za drugi meč u Beogradu protiv Turske.

– Kod nas je još možda i specifilnija situacija. Ataman je tražio da se obaveze u okviru šampionata Turske otkažu kako bi turski igrači mogli da idu u kamp. Oni su tri četiri dana bili sa reprezentacijom, trenirali, juče su se pridružili nama, trenirali, sutra da igraju, onda će opet da idu za reprezentaciju. Nije lako ni njima ni nama. Ostajemo sa 10 igrača na treningu, trening izgleda drugačije. Nadam se da će se naći neko rešenje u budućnosti. Ovo je prvi put da su neke utakmice pomerene zbog reprezentacija. Deluje kao da je to neki korak napred – rekao je Gudurić za “Sport Klub” i dodao:

– Ja ću biti u mogućnosti da igram drugu utakmicu, Vasa (Micić, prim.aut.) isto, Luča (Lučić) ne znam, nisam se čuo sa njim. Dakle za meč sa Turskom. Nije realno da putujemo, u četvrtak igramo sa Zvezdom, a u petak igramo protiv Velike Britanije tako da… Ali, za drugu utakmicu ćemo biti spremni – zaključio je Gudurić.

Meč sa Velikom Britanijom je na programu u petak od 20 časova, a u istom terminu tri dana kasnije se igra sa Turskom.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button