KOŠARKA

Barcokas digao glas “Ovo nije normalno”

Trener košarkaša Olimpijakosa Jorgos Barcokas, poslije ubjedljive pobjede protiv Partizana, govorio je o FIBA prozorima.

Kalendari FIBA i Evrolige godinama unazad se poklapaju, takva je situacije i ovog novembra, kada većina evroligaških igrača ne može da budu u nacionanim timovima u kvalifikacijama za Mundobasket.

Iz tog razloga neki mečevi Evrolige su pomjereni, neki klubovi su dozvolili igračima da budu dio reprezentacije, pa su u oslabljenim sastavim nastupali u elitnom klupskom takmičenju.

– Ovo nije normalno. Svi volimo reprezentacije i želimo da pomognemo timovima, daćemo tri igrača, a onda će oni putovati iz Belgije u Minhen i ponovo ćemo se sastati sa njima pred meč protiv Bajerna – rekao je Barcokas na konferenciji za medije poslije meče.

– Ovo nije nešto što je bilo čija odgovornost ni selektora reprezentacije, ni moja, a naravno ni igrača. Ovo je situacija koja nikoga ne zadovoljava. Ne možemo baš da pripremimo nijednu utakmicu kako treba i uvijek postoji rizik od povrede – poručio je trener Olimpijakosa.

Ono što je alarmantnije jeste činjenica da se o tome ne čuje mišljenje trenera i igrača.

– Nikada nas nisu pitali po tom pitanju, naše mišljenje se ne čuje, ali to na kraju nije pitanje za trenere – poručio je Barcokas.

(Srpskainfo)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: 토렌트 사이트
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button