OSTALI SPORTOVI

KKI VRBAS SPREMAN ZA NOVO ISKUŠENJE Pala je Sana, sada pada i Una Sana

Igrači Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“ na sjajan način su otvorili novu takmičarsku sezonu. Prvo su zabilježili dva vezana trijumfa u Premijer ligi: Sana (Sanski Most) 92:64, te Bosna (Zenica) 101:35, da bi nakon toga ostvarili pun pogodak u prvom kolu regionalne NLB lige protiv Slovenije (74:58).

Sada ih čeka novi premijerligaški okršaj kojeg će odigrati u subotu, 12. novembra u banjalučkoj dvorani „Obilićevo“ protiv Una Sane iz Bihaća (početak u 13.30 časova).

– Želimo još jednu pobjedu kako bismo na najbolji način nastavili dosadašnju uspješnu seriju rezultata. Dobro poznajemo našeg protivnika i smatram da ćemo zabilježiti novi trijumf u borbi za premijerligaške bodove – izjavio je Vlado Švraka, jedan od uzdanica Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“.

Novu pobjedu očekuje i predsjednik aktulenih šampiona BiH iz Banjaluke Marinko Umičević.

– Treba odigrati odgovorno i oprezno od prvog do posljednjeg minuta, jer samo na takvim pristupom možemo doći do željenog cilja. Vjerujem u naš kvalitet tako da se iskreno nadamo da ćemo ostvariti novi pun pogodak u tekućoj takmičarskoj sezoni – poručio je Umičević.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button