KOŠARKAREGION

Zvanično: Zvezda se rastala sa Jovanovićem

veydaCrvena zvezda zvanično se rastala sa trenerom Vladimirom Jovanovićem, a klub će u 13 časova predstaviti novog trenera Duška Ivanovića.

Iskusni crnogorski stručnjak će parafirati ugovor do ljeta 2024. godine.

Odlučila je Zvezda da okrene novi list. Poslije druge uzastopne triple krune minulog ljeta je, po odlasku Dejana Radonjića u Panatinaikos, ukazala šansu perspektivnom domaćem stručnjaku. Ipak, poslije određenih problema u igri koji su doveli i do slabih rezultata na početku sezone, crveno-bijeli su krenuli u drugom smijeru.

Saradnja Zvezde i Jovanovića ozvaničena je osmog jula. Sa pripremama za novu sezonu krenulo se 26. avgusta. Nije tim bio kompletan od starta, kako zbog povreda, tako i zbog obaveza koje su pojedini prvotimci imali u reprezentacijama zbog prvih mečeva druge faze kvalifikacija za Mundobasket, ali i Evrobasketa koji je slijedio.

Insistirao je Jovanović od početka takmičarske godine da je zbog svih problema koji su ekipu zadesili u predsezonskom periodu potrebno vremena da stvari dođu na svoje mjesto. Igrači su postepeno priključivali, neki još nisu pronašli pravi ritam. Amerikanac Džejlen Adams nije opravdao očekivanja, pa mu se klub zahvalio na saradnji. Ipak, poslije 12 utakmica ostao je gorak ukus. Šest neuspjeha u Evroligi i bolan poraz od Zadra u ABA bili su previše za da bi Jovanović zadržao posao, a šansu da popravi stvari dobiće iskusni vuk, poznat po čeličnoj disciplini.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button