BIHRUKOMET

Dragović hvali publiku: Za ovo se živi, na pobjedu protiv Leotara

Dvorana “Nevesinjka” ostala je neosvojiva gostujućim timovima, ali je Sloboda srećno, pomalo i diskutabilno, odnijela bod kući – 29:29.

Ipak novajlija u ligi, ekipa Hercegovine nastavila je da pruža sjajne partije protiv favorita te još jednom dokazala da nikom neće biti lako protiv njih, naročito pred domaćom publikom. Tuzlaci su pogotkom Alena Ovčine iz sedmerca po isteku 60. minuta uskratili slavlje domaćima, a jedan od junaka tima Amara Čavčića Darko Dragović priznaje da su mu osjećanja pomiješana.

– Sigurno bismo potpisali bod da nam ga je neko ponudio prije utakmice, jer je Sloboda prema igračkom kadru projektovana za sam vrh tabele. Ipak, kada smo izašli na teren, osjetili energiju sa tribina kao nikada do sada shvatili smo da možemo više. Kontrolisali smo utakmicu, imali tri gola prednosti do pred sam finiš, ali nažalost nismo izdržali. Bilo je malo i tuge poslije ovakvog raspleta, ali ne smijemo da budemo nezadovoljni – rekao je Dragović za “Glas Srpske”.

Malo mjesto na jugu Srpske živi za ovaj sport. Bilo je to jasno još dok su njihovi ljubimci vojevali bitke u Prvoj ligi, a da je uprava povukla pravi potez prihvatanjem nastupa u eliti dokazuje se iz vikenda u vikend.

– Odigrao sam dosta utakmica pred našom publikom, ali nikada do sada nije bilo bučnije i ljepše. Za tako nešto se živi. Siguran sam da su prepoznali da dajemo sve što imamo za ovaj dres. Iskrena emocija i nas na terenu i njih na tribinama ne može da ne donese rezultat i mi smo za sada prezadovoljni – naglasio je strijelac osam golova protiv Tuzlaka.

Već sutra je novi praznik rukometa u Nevesinju. Dolazi komšijski, prijateljski Leotar, što je prava prilika da se vidi ko je trenutno najbolji klub istočnog i južnog dijela naše Republike.

– Odlična su ekipa, što pokazuju tabela i rezultati. To ne znači da nećemo tražiti svoju šansu. Nadam se kao i uvijek pobjedi, jer pred našim navijačima je sve moguće – istakao je Dragović.

Mladi tim predvođen takođe mladim stručnjakom trenutno je bliže sredini nego dnu tabele. Trenutno zauzima 11. mjesto sa devet bodova iz deset utakmica.

Borcu (samo) bod

Na sličan način kako je Hercegovina ostala bez druge polovine plijena desilo se to i Borcu. Banjalučani su u posljednjoj sekundi imali sedmerac, ali je šut Miloša Nježića odbranio golman Gradačca pa je na semaforu ostalo 27:27. Gledajući kretanje rezultata moglo je da bude i gore, jer je Gradačac u finiš meča ušao sa tri gola viška (26:23).

– Ne gledajući rezultat ne mogu biti zadovoljan. Ponavljamo iste greške i ne igramo na način kojem težimo – rekao je trener Mirko Mikić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 뉴토끼
Back to top button