BIHRUKOMET

Ubjedljiv poraz rukometašica Borca u Lisabonu podvukao pitanje da li je sport ikom potreban

Rukometašice Borca ubjedljivo su poražene od Benfike u revanš meču trećeg kola EHF evropskog kupa. Portugalski tim slavio je sa 50:24, a kako je u Banjaluci bio bolji sa 34:22 jasno je da je u ovom trenutku za klasu bolji tim.

Već poslije utakmice u “Boriku” koja će ostati upamćena po sjajnoj atmosferi bilo je jasno da “osice” nemaju nikakve šanse. To se i ispostavilo u revanšu pošto su Portugalke od prvog do posljednjeg minuta bile nadmoćne i na neki način otvorile pitanje funkcionisanja sporta, finansiranja i prioriteta u Srpskoj i BiH. Čak i pitanje da li je sport ikom potreban jer je utisak da su klubovi koji prođu kolo ili dva dodatni teren nadležnim.

Banjalučanke su napravile iskorak u smislu prolaska jedne prepreke, ali kada se sagleda šira slika, jasno je da ni one, ali ni drugi timovi iz BiH nemaju šta da traže na međunarodnoj sceni u sve dok se neke stvari iz korijene ne izmijene.

Ali, o tome ćemo drugom prilikom. Izabranicama Nikole Bijelića kao i mladom treneru ovo je bila lijepa prilika za sazrevanje, jer su međunarodne utakmice ipak dosta drugačije od prvenstvenih.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button