RUKOMET

Svesrpski kup: Vojvodina pokazala da je najbolja

Rukometaši Vojvodine po šesti put osvojili su Svesrpski kup. U šestom finalu odigranom pred 2.000 gledalaca savladali su domaći Leotar 38:24 (22:9).

Sam susret odigran je potpuno u znaku Novosađana, dok su Trebinjci prijetili u prvih 10 minuta kada su vodili sa 2:1 i 3:2. Poslije toga terenom dvorane Miloš Mrdić gospodarili su izabranici trenera Borisa Rojevića koji su meč dobili sa 38:24.

Veliki prelazni pehar kapitenu Miljanu Vukovljaku predao je Marinko Umičević, a pehar Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja koji je dodjelio zlatne medalje sa Stevanom Bekanom. Srebro i pehar za drugo mjesto uručila je Milena Delić.

Za najboljeg igrača proglašen je Gregor Ocvirk iz Vojvodine, prvi strijelac je Vladimir Stanković (Leotar), a najuspješniji golman Fran Lučin (Vojvodina). Njima su priznanja uručili predsjednik Skupštine RSRS Zoran Milošević i Obrad Ninković, član UO RS RS. Marinko Umičević je uručio priznanje Luki Petrović, generalnom direktoru Elektroprivrede Republike Srpske na pruženoj pomoći za organizaciju Svesrpskog kupa.

Prije početka susreta Milena Delić, predsjednica RS Srbije uručila je Marinku Umičeviću, predsjedniku RS Srpske priznanje za doprinos razvoju rukometa, a lopte je poklonila RK Leotar koje je preuzeo predsjednik Stevan Bekan. Marinko Umičević je uručio prigodne poklone Mileni Delić, koja je dobila i zahvalnicu kao i Svetozar Stanković, generalni sekretar RS Srbije, dok je zahvalnicu dobila Dijana Milanković, generalni direktor RTRS.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: home
  2. Povratni ping: get paid for using apps
Back to top button