KOŠARKANBA

ISTORIJSKI TRIPL-DABL JOKIĆA Denver nezaustavljiv na domaćem terenu VIDEO

Košarkaši Denvera pobijedili su noćas na svom terenu ekipu Los Anđeles Lejkersa rezultatom 122:109.

Srpski košarkaš Nikola Jokić ostvario je novi tripl-dabl učinak u pobedničkom timu.

Denver je od sredine prve četvrtine konstantno bio u vođstvu, a Lejkersi su samo za trenutak u završnici treće četvrtine smanjili razliku na pet poena (76:71).

Domaći tim je potom odličnom igrom u posljednja četiri minuta treće dionice otišao na plus 15 i do kraja bez većih problema došao do treće vezane pobjede u NBA ligi.

Denver je do pobjede vodio Džamal Marej sa 34 poena, uz sedam skokova, Kentavijus Koldvel-Poup je postigao 16 poena, dok je poen manje dodao Brus Braun, uz sedam skokova.

Jokić je trijumfu svog tima doprinio sa 14 poena, 16 asistencija i 11 skokova, čime je zabilježio 87. tripl-dabl u karijeri. Srbin je tako postao prvi igrač istoriji koji je zabilježio tripl-dabl sa 15 ili više asistencija uz 100 odsto šuta tokom meča.

Lejkersi su bili oslabljeni neigranjem Lebrona Džejmsa i povređenog Entonija Dejvisa, a najefikasniji u timu iz Kalifornije bio je Rasel Vestbruk sa 25 poena, uz po sedam skokova i asistencija.

Tomas Brajant je zabilježio dabl-dabl sa 17 poena i 10 skokova, a Kendrik Nan je upisao 15 poena u poraženom timu koji je prekinuo niz od pet vezanih pobeda.

Denveru je ovo bila 11. uzastopna pobjeda na domaćem terenu i najduži niz posle 2018. godine.

Na tabeli Zapadne konferencije Denver zauzima prvo mjesto sa 27 pobjeda i 13 poraza, a isti učinak ima i ekipa Memfisa.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button